Carti

#leonida loghin #al doilea razboi mondial

„Al Doilea Razboi Mondial”, de Leonida Loghin – cele mai importante fapte militare, politice, sociale si diplomatice

Al Doilea Razboi Mondial a fost unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria umanitatii, un conflict global care a zguduit intreaga lume si a lasat in urma o amprenta profunda. De la 1939 pana in 1945, acest razboi devastator a transformat societatile, economiile si politicile lumii, lasand un bilant tragic de suferinta si pierderi, dar si o speranta pentru pace si prosperitate.

„Al Doilea Razboi Mondial”, semnata Leonida Loghin  este cea mai recenta aparitie a editurii Publisol. Cartea sub forma de cronologie aduce in atentia cititorilor cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice.

„In Cronologia celui de-Al Doilea Razboi Mondial am incercat, cu truda si rabdare, sa asez in ordinea consemnata de istorie cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice in asa fel incat lectura lor sa le ofere cititorilor imaginea fidela a desfasurarii razboiului, intr-o inlantuire logica si coerenta. Tinand seama de aria larga cuprinsa de parjolul razboiului, datele sunt grupate pe zonele mari operational-strategice in care s-a desfasurat marea conflagratie – Europa, Africa si zona Pacificului, completata de Asia de Sud-Est –, iar in cadrul lor am cautat ca subdiviziunile sa le faciliteze cititorilor atat lectura, cat si cautarea cat mai lesnicioasa a evenimentelor care ii intereseaza.”, mentioneaza Leonida Loghin in prefata cartii.

Al Doilea Razboi Mondial a lasat in urma o lectie despre pace si cooperare internationala. A fost o epoca in care lumea a cunoscut ororile razboiului, dar a reusit, de asemenea, sa se reconstruiasca si sa inceapa o noua era de speranta si progres. Cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost martorul unor atrocitati umane inimaginabile, cel mai notoriu fiind Holocaustul, in care milioane de evrei si alte minoritati au fost persecutati si ucisi. Cu toate ororile, razboiul a fost, de asemenea, un exemplu al rezistentei umane si al curajului. Oamenii obisnuiti din intreaga lume au luptat impotriva regimurilor totalitare si au ajutat la salvarea vietilor multor refugiati si prizonieri.

„In prezentarea informatiilor am urmarit, de asemenea, sa prezint un numar sporit de detalii utile specialistilor, dar si publicului larg interesat sa cunoasca aspectele esentiale, cronologice, rezultate din derularea evenimentelor. Pentru respectarea adevarului istoric am considerat ca factorul de seama al acestei elaborari trebuie sa fie echilibrul cantitativ si calitativ al datelor prezentate, furnizand, prin urmare, in contextul global al lucrarii, atatea date pentru fiecare teatru de operatiuni cate sunt necesarare pentru a justifica dozarea faptelor in Cronologia prezentata.” - Leonida Loghin

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea