Carti

#aspect alegere carti citit # alegere carti # citire carti #lectura #carti

5 aspecte de care sa tii cont cand iti alegi cartile pe care vrei sa le citesti

Sa citesti e intotdeauna o idee excelenta atat de relaxare, cat si de cunoastere si evolutie. Iar daca nu stii cum sa-ti alegi cartile pe care vrei sa le parcurgi, iti dam noi cateva idei.

Alegerea unei carti poate fi uneori la fel de captivanta si complexa precum lectura insasi. Fie ca esti un cititor avid sau doar cauti o lectura ocazionala, procesul de selectie a carții perfecte poate fi influentat de numerosi factori. Iata 5 aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a te asigura ca următoarea ta aventura literara va fi una memorabila.

Alege cartile in functie de preferintele literare

Daca esti pasionata de beletristica, poti alege titluri clasice. Sau poti opta pentru carti romantice, in cazul in care vrei sa te relaxezi si sa intri intr-o atmosfera romantica. De asemenea, sunt la mare cautare cartile de dezvoltare personala, in cazul in care vrei sa te cunosti mai bine, sa evoluezi sau sa te perfectionezi. Daca te pasioneaza istoria sau calatoriile, poti alege titluri care sa dezbata astfel de subiecte. In functie de preferintele tale, opteaza pentru o categorie sau alta.

Opteaza pentru titluri de acelasi autor

Unii cititori prefera sa citeasca lucrarile unui anumit autor, in timp ce altii vor sa descopere si alti scriitori. Specialistii recomanda ca atunci cand iti place o anumita carte de un anumit scriitor, sa incerci sa mai citesti inca o opera de-a sa. Te poate face sa intelegi mai bine stilul sau sa i-l descoperi si, de asemenea, sa-l cunosti mai bine.

Informează-te despre stilul si temele preferate ale autorului. Daca ai fost entuziasmata de cartile anterioare ale unui scriitor, exista sanse mari sa te bucuri si de lucrarile sale ulterioare.

Citeste recenzii si recomandari

Pentru ca toata informatia este numai la un click distanta, ar fi pacat sa nu citesti recomandari si recenzii. Unele site-uri iti pot oferi perspective valoroase despre anumite carti si te pot ajuta sa filtrezi selectia. Asadar, cauta cat mai multe site-uri sau bloguri care ofera astfel de informatii si citeste-le. Vei fi surprinsa cat de multe informatii poti obtine si cat de mult te vor ajuta.

Alege cartile in functie de starea de spirit si de timpul pe care-l ai la dispozitie

Inainte de a alege o carte, e foarte importanta si starea de spirit pe care o ai. Daca treci printr-o perioada stresanta, s-ar putea sa ai nevoie de o carte mai relaxanta, mai usor de parcurs. De asemenea, daca esti destul de ocupata, insa nu vrei sa ratezi nicio zi de citit, poti alege carti mai usor de parcurs, cu subiecte mai usor de digerat. In cazul in care ai destul timp la dispozitie, ar fi pacat sa nu alegi o carte profunda, care sa-ti solicite atentia si sa te tina in priza.

Alege cartile in functie de editura

Multe edituri publica lucrari ale autorilor renumiti sau ale celor care se bucura de un succes comercial, adaptandu-se astfel preferintelor cititorilor. Exista, de asemenea, edituri care promoveaza colectii tematice, destinate unor anumite segmente specifice de public. Spre exemplu, aleg sa editeze colectii de literatura stiintifico-fantastica sau de romane romantice. Iar toate aceste amanunte le afli foarte usor, mai ales daca urmaresti editurile pe retelele sociale. Majoritatea sunt prezente pe toate platformele sociale, oferind oportunitatea cititorilor de a se informa despre cele mai recente lansari sau de a se abona la newslettere pentru a primi in premiera informatii despre cartile de interes.

In concluzie, inainte de a-ti alege ce carti vrei sa citesti, ai putea face o mica munca de cercetare in care sa tii cont de aspectele prezentate mai sus. Astfel vei face alegerea potrivita dorintelor si preferintelor tale.

 

 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea