Cariera

# cadouri experienta #complice #companii

Companiile au revenit la cautarea de cadouri tip experienta, dupa doi ani de restrictii

 

Odata ridicate restrictiile, companiile din Romania au reactionat imediat si au reluat evenimentele organizate pentru echipe in offline, arata datele Complice.ro, furnizor de solutii experientiale pentru corporate si residential. Astfel, in prima parte a anului, 95% dintre solicitarile pentru  programele de reward & recognition au fost pentru experiente      offline, o crestere cu peste 40% fata de perioada similara din 2021. De asemenea, numarul solicitarilor pentru evenimente experientiale organizate de companii pentru angajati si parteneri s-a dublat comparativ cu acelasi interval al anului trecut.

Mai mult de jumatate dintre clientii Complice.ro din segmentul corporate au solicitat in prima parte a anului organizarea de evenimente experientiale offline. Acestea au ca obiectiv principal crearea unei coeziuni intre angajati sau intre companie si partenerii de business cu care nu s-au vazut fizic deloc sau aproape deloc, de la debutul pandemiei. Spre deosebire de perioada pre-pandemica, aceste actiuni presupun micro-interactiuni, in echipe de 8-12 persoane, in cadrul carora se urmareste imbinarea abilitatilor profesionale cu pasiunile acestora. 

„Experientele au devenit in ultimii doi ani preferate de companii si parte importanta in strategia de employee engagement. Observam o crestere tot mai mare a ponderii celor care isi doresc sa integreze astfel de evenimente in viata angajatilor, pentru ca au putut cuantifica efectele benefice ale acestora in conectarea echipelor si impactul experientelor asupra productivitatii individuale. Echipele acum au nevoie sa fie stimulate creativ, iar solutiile oferite de noi contribuie astfel la cresterea gradului de retentie a angajatilor”, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Top experiente preferate de companii pentru angajati

Pentru a-si indeplini aceste obiective, se contureaza o preferinta a companiilor de a oferi astfel de experiente recurent.  Sedintele strategice, review-urile de rezultate sau sedintele cu partenerii de business au devenit astfel mai creative, trecand din mediul online sau de la birou in spatii neconventionale, cum ar fi intr-o prajitorie de cafea sau intr-un atelier de brewing.

Printre cele mai apreciate experiente planificate de Complice.ro pentru companii in prima parte a acestui an se numara atelierele de cupaje, degustarile private de bauturi sofisticate, seri private de tip casino, treasure hunt personalizat, cursuri de supravietuire sau workshopuri de cooking. Bugetul alocat pentru astfel de experiente in echipa a variat de la 25 - 500 euro/angajat, in functie de tipul de experienta si infrastructura necesara.

Bugetul alocat pentru cadouri corporate individuale – 73 de euro/persoana

O crestere se remarca si la nivelul experientelor individuale, preferate in cadrul initiativelor de reward & recognition. Pentru aceste actiuni, majoritatea clientilor corporate au preferat sa ofere pachete de experiente la alegere, cu buget predefinit, media pentru aceste achizitii fiind de 73 euro/persoana.

„Flexibox este optiunea preferata de companiile care isi doresc sa-si recompenseze angajatii sau partenerii intr-un mod creativ. De multe ori pachetele sunt personalizate, iar destinatarul poate alege fie o experienta individuala, fie una chiar alaturi de familie. Componentele wellness si life-work balance au devenit o prioritate pentru multe companii. Aceasta directie s-a remarcat in perioada pandemiei, dar cu siguranta va ramane in pachetul de beneficii si in perioada urmatoare”, a mai precizat Oana Pascu.

Top experiente preferate vara

Experientele de grup, fie ca vorbim de segmentul corporate sau cel residential sunt de altfel preferate de clientii Complice.ro, in special pe fondul celor doi ani de restrictii.

„Clientii nostri isi doresc sa traiasca experiente inedite alaturi de cei dragi, familie sau prieteni, prin urmare am inclus in portofoliu o serie de noi experiente care se adreseaza grupurilor mici, inclusiv familii cu copii. Se observa o tendinta de a petrece timp in natura, de a cauta reconectarea, dupa o perioada indelungata si stresanta, asadar am creat pachete care sa imbine relaxarea cu aventura, dezvoltarea personala cu conectarea, adrenalina si iesirea din zona de confort cu placerea de a face ceva complet diferit”, a mai precizat Oana Pascu. 

Printre cele mai noi cadouri experientiale adaugate in portofoliul Complice.ro se numara treasure hunt in parcurile din Bucuresti sau in cele mai frumoase orase din Romania (Brasov, Sinaia, Sibiu, Constanta), evadare in natura cu cazare in tiny houses, intreceri cu masinute cu telecomanda, ateliere de gatit cu familia sau degustari de whisky ori gin, precum si extinderi ale portofoliului de experiente ce includ adrenalina, cum ar fi sky diving indoor, survol si acrobatii cu avionul de mici dimensiuni ori curse de mini-masinute pe strada.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea