Boli

#atac de cord #infarct

Ziua in care esti mai predispus sa suferi un atac de cord mortal. Cercetatorii au dat verdictul

Un studiu recent, realizat de cercetatorii britanici, a aratat ca exista o zi din saptamana in care incidenta atacurilor de cord mortale este mult mai mare decat in alte zile.

Asadar, inceputul saptamanii este momentul in care are loc cel mai mare numar de infarcturi mortale. Se pare ca are legatura cu schimbarile de rutina tipice sfarsitului de saptamana. Concluziile studiului prezentat la Conferinta Societatii Britanice de Cardiologie spun ca cele mai grave forme de infarct miocardic apar cel mai des in ziua de luni. Studiul a strans date despre 10 528 de pacienti irlandezi care au ajuns la spital intre 2013 si 2018 cu simptome de infarct miocardic acut.

Studiile anterioare sugereaza ca revenirea la serviciu si faptul ca dupa relaxarea din weekend, corpul nostru trebuie sa se readapteze la ritmul somn-veghe din timpul saptamanii sunt indirect de vina. Asociatia Americana a inimii a constatat faptul ca sarbatorile sunt cele care pot fi fatale: ultima saptamana din decembrie este perioada in care se inregistreaza cel mai mare numar de atacuri de cord in comparatie cu orice alta perioada a anului. Schimbarile de rutina, exercitiile fizice si schimbarile de dieta ar putea expune oamenii la un risc mai mare.

"Acest studiu confirma ipotezele studiilor anterioare cu privire la perioada in care au loc cele mai multe atacuri de cord grave, dar trebuie sa intelegem de ce aceste varfuri apar in anumite zile ale saptamanii. Procedand astfel, vom intelege mai bine aceasta boala mortala si vom putea salva mai multe vieti in viitor", au concluzionat autorii studiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare