Boli

#dieta #alimentatie #fructe #sanatate #legume

Cantitatea de fructe si legume trebuie sa consumi zilnic pentru a fi sanatos. Tu o consumi?

Fructele si legumele sunt foarte importante pentru o alimentatie sanatoasa deoarece sunt bogate in nutrienti esentiali pentru functionarea organismului. Care este cantitatea necesara pentru consumul zilnic pentru un aport optim de vitamine si minerale?

Specialistii spun ca nu este suficient un singur fruct sau doar o leguma pentru a avea parte de toti nutrientii necesari. Asadar, se recomanda sa consumam fructe si legume din belsug zilnic. O dieta bogata in legume si fructe poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, poate reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral, poate preveni anumite tipuri de cancer. De asemenea, poate avea efect pozitiv asupra nivelului de zahar din sange.

Fructele si legumele ofera o varietate de beneficii pentru organismul nostru datorita continutului lor bogat in nutrienti esentiali: vitamine, minerale, fibre, antioxidanti.

Totusi, ce cantitate de fructe si legume trebuie sa consumam zilnic? Studiile spun ca recomandarile pot varia in functie de varsta, sex, nivelul de activitate fizica si starea de sanatate a unei persoanei.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), este recomandat sa consumam o cantitate de cel putin 400 de grame de fructe si legume pe zi. Este doar un obiectiv minim si poate fi considerat o baza pentru mentinerea unei diete sanatoase.

Potrivit unui studiu EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition), unde au participat peste 500 000 de persoane, a aratat ca un consum mai mare de fructe si legume este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare si de cancer.

Un alt studiu a demonstrat ca pe termen lung, consumul crescut de fructe si legume este asociat cu un risc mai mic de boli de inima si accident vascular cerebral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare