Boli

#astenie de toamna #astenie #vitamine

Vitamina care te scapa de astenia de toamna. Dr. Cezar a spus totul

Astenia de toamna este comuna in cazul multor persoane in aceasta perioada a anului.

Multe persoane descriu astenia ca o stare de suparare si oboseala. De fapt, astenia reprezinta o slabire a organismului. Acesta nu mai face fata solicitarilor zilnice si, de aici, apare starea de oboseala.

Studiile arata ca una din 10 persoane sufera de astenie de toamna. Aceasta apare in urma dificultatii organismului de a se adapta la diferentele de temperatura dintre zi si noapte.

“Astenia de toamna ne afecteaza ca si cea de primavara. Scade nivelul de lumina si, odata cu temperaturile reci, stam mai mult in casa. Scade nivelul de serotonina, precursor al melatoninei, cel mai puternic antioxidant.

Din cauza lipsei de lumina scade si nivelul de energie iar astenia este cauzata de aceste treceri bruste de la un anotimp la altul”, spune Dr. Cezar pentru fanatik.ro.

Vitamina care te scapa de astenia de toamna

Dr. Cezar a vorbit despre vitamina care te scapa de astenia de toamna. Potrivit medicului este important sa-ti testezi nivelul de vitamina D din organism. Analiza 25-OH- Vitamina D trebuie sa se regaseasca printre analizele uzuale, anuale, pe care le faci.

Deficitul de vitamina D nu duce doar la astenie de toamna ci si la probleme la nivelul oaselor, in principal in cazul durerilor osoase sau fracturi, risc ridicat de infectii, rezistenta la insulina, insuficienta cardiaca sau depresie.

“Este bine acum sa ne suplimentam dieta cu vitamina D. Este important ca oamenii sa isi faca analiza 25-HO- vitamina D, asta sa ceara la laborator. Daca valoarea este aproximativ 50 de nanograme pe mililitru nu este nevoie sa suplimentam.

Daca este 40 mai putem astepta si daca e la pragul de jos, de 30, oamenii pot incepe sa ia vitamina D. Dozele sunt foarte variabile, de la om la om. Suprapoderalii sau obezii trebuie sa ia cantitati mai mari, pentru ca vitamina D se depune in tesutul adipos.

Persoanele mai brunete, cu tenul masliniu, au nevoie de doze mai mari, ca si varstnicii. Acestia au nevoie de la 2000 pana la 5000 de unitati zilnic, daca au si probleme autoimune”, ne sfatuieste Dr. Cezar, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare