Boli

#infectie West Nile #west nile #cazuri #decese #romania

Numarul de cazuri de West Nile, in crestere. Date INFP: peste 50 de cazuri si 8 decese

Numarul de cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt in crestere. In judetul Braila, in ultimele zile, au fost confirmate doua noi cazuri. La nivel national insa, au fost confirmate 55 de cazuri. Din pacate, 8 persoane au murit in urma infectiei, arata datele emise de Institutul National de Sanatate Publica (INSP).

 

Ultimii doi pacienti confirmati cu virusul West Nile, din judetul Braila, se afla internati in spital pentru tratament. Acestia au forme medii de boala.

In acest sezon, in judetul Braila au fost raportate 7 cazuri de infectie cu West Nile, judetul aflandu-se pe locul doi, dupa Capitala, cu cele mai multe cazuri de infectare.  

”La nivelul judetului Braila se constata o crestere a riscului de aparitie a infectiilor cu virusul West-Nile, agravat si de fenomenele meteorologice din ultima perioada. Astfel, Directia de Sanatate Publica a informat, in aceasta dupa-amiaza, Institutia Prefectului – Judetul Braila cu privire la aparitia a inca doua cazuri de infectare cu virusul West-Nile. Este vorba despre un pacient cu domiciliul in municipiul Braila, iar celalalt in comuna Zavoaia. Ambii pacienti sunt internati in Spitalul Clinic de Urgenta Braila cu o forma medie de boala si prezinta evolutie favorabila”, a anuntat Prefectura Braila, potrivit News.ro.

Datele din raportul oficial al INSP privind infectiile West Nile in Romania

INFP a emis un raport privin cazurile de infectii cu West Nile din Romania, pentru perioada 06.06.2023- 21.09.2023. Potrivit raportului au fost inregistrate 55 de cazuri, dintre care 53 au fost confirmate si alte 2 cazuri sunt declarate ca probabile cazuri de infectie. Dintre acestea, 8 persoane infectate au decedat.

Cazurile s-au inregistrat la urmatoarele grupe de varsta:

  • 20-29 de ani -  1
  • 30-39 de ani – 1
  • 40-49 de ani -  2
  • 50-59 de ani -  10
  • 60-69 de ani -  19
  • 70-79 de ani -  12
  • ≥ 80 de ani -  10
  • Total - 55 de cazuri

Distributia pe judete a cazurilor (in functie de unitatea teritoriala de expunere) este: Municipiul Bucuresti (8), jud. Bacau (1), jud. Bihor (2), jud. Botosani (2), jud. Braila (5), jud. Buzau (1), jud. Dolj (5), jud. Galati (6), jud. Ialomita (1), jud. Iasi (5), jud. Ilfov (4), jud. Olt (3), jud Prahova (1), jud Sibiu (1), jud. Satu Mare (6), jud. Tulcea (3) si Vaslui (1).

Un caz de infectie cu virus West Nile a avut dubla expunere, atat in Municipiul Bucuresti cat si in judetul Tulcea (debut in S 31) si a fost atribuit jud. Tulcea.

Au fost inregistrate 8 decese in judetele: jud. Bihor (1), Braila (1), Ilfov (2), jud. Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Recomandarile pentru populatie sunt urmatoarele:

  • sa evite expunerea la tantari, purtand im bracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi;
  • sa utilizeze substante chimice repelente pentru tantari;
  • sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (prin plase de protectie la ferestre);
  • sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei;
  • sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer din gospodarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare