Boli

#carente #ingrasare #vitamine #simptome

Carenta care duce la ingrasare, probleme intestinale si dureri articulare. Ai aceste simptome?

Preocupare pentru sanatate si bunastare a crescut in ultimii ani in lume. totul se intampla odata cu cresterea accesului la informatie. Astfel, in tot acest timp, a devenit din ce in ce mai evidenta importanta nutritiei si a unui stil de viata sanatos. Afla astazi ca din cauza lipsei unor vitamine te poti confrunta cu diferite probleme.

Printre vitaminele foarte importante pentru sanatatea noastra se numara vitamina D. Studiile arata ca deficienta acestei vitamine poate avea efecte negative asupra starii generale de sanatate. Este neaparat necesara gasirea modalitatilor de suplimentare a acestei vitamine. 

Vitamina D este una dintre vitaminele esentiale deoarece, printre altele, este responsabila de modul in care organismul nostru absoarbe calciul si isi mentine sanatatea oaselor.

Ce se intampla daca ai lipsa de vitamina D?

Din cauza lipsei de vitamina D oamenii se pot confrunta cu cresterea riscului de osteoporoza, ingrasare, tulburari ale tractului digestiv si chiar melancolie. Suplimentarea acestei vitamine poate ajuta la prevenirea acestor probleme si la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de "vitamina soarelui", este si un nutrient esential pentru organismul nostru si joaca un rol vital in buna functionare a sistemului imunitar, mentinerea starii generale de bine si a sanatatii oaselor.

Care este impactul deficientei de vitamina D

Deficienta de vitamina D poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre. Cele mai frecvente simptome sunt dificultatile in scaderea in greutate sau chiar ingrasarea. Studiile arata ca nivelurile scazute de vitamina D pot influenta negativ metabolismul si pot creste riscul de obezitate.

In acelasi timp, lipsa de vitamina D poate provoca dureri articulare si musculare. De asemenea, poate contribui la slabiciunea musculara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare