Boli

# testare vaccin cancer # vaccin cancert #vaccin

Vesti bune despre vaccinul impotriva cancerului. Se afla deja in faza a treia de testare. Care este rata succesului acestuia in combaterea riscului de deces

Vaccinul impotriva cancerului a ajuns in faza a treia de testare. Serul este realizat de Moderna si Merk si a ajunspentru prima oara in acest stadiu avansat de testare.

Acesta este primul studiu efectuat pentru un vaccin impotriva cancerului, care foloseste tehnologie ARN mesager si care a ajuns intr-o faza atat de avansata de testare.

Mai exact este vorba despre o combinatie intre vaccinul experimental si medicamentul de imunoterapie Key Truda al Merk. Acestea au redus cu 44% riscul de deces sau de recidiva in cazul pacientilor cu risc ridicat.

Potrivit celor doa companii serul are rolul de a invata sistemul imunitar al organismului sa distruga celulele canceroase.

In cazul sudiului realizat, de faza a 2-a, au fost inclusi 157 de pacienti care sufera deja o interventie chirurgicala din cauza melanomuli. Pacientii au fost apoi urmariti timp de un an, iar unii dintre acestia au primit noua doze de vaccin impotriva cancerului, impreuna cu Keytruda. Altii, in schimb, au primit doar Keytruda, tratamentul standard pentru melanom in stadiu avansat.

“Rezultatele au incurajat Merck si Moderna sa se angajeze in studiul de faza 3, pe care autoritatile de reglementare tind sa il solicite inainte de a aproba un nou tratament.”, a declarat Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna.

Insa, desi faza a doua a studiului pare promitatoare, majoritatea medicamentelor care trec de aceasta faza, esueaza in urmatoarea faza de studii.

Mai mult, cele doua companii urmeaza sa testeze combinatia si pe alte tipuri de cancer.

“Credem ca aceasta ar trebui sa functioneze in multe tipuri de tumori, nu numai in melanom”, a declarat Bancel, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare