Boli

#indigestii #mese sarbatori #nutritioisti #intoxicatii alimentare #avertisment

Mesele de sarbatori, pericol pentru organism. Avertismentul nutritionistilor

Mesele de sarbatori, dupa o perioada indelungata de post, sunt un adevarat pericol pentru organism. Dupa o perioada de cateva saptamani, in care nu s-au mai consumat lactate si carnuri grele (cu exceptia pestelui care este permis din cand in cand in timpul postului), sarbatorile vin cu preparate grele, pe baza de carne de porc, grasimi si multe dulciuri. Acestora li se adauga bauturile alcoolice, care ingreuneaza si mai mult digestia.

Nu este de mirare ca dupa o perioada de post de cateva saptamani, revenirea la alimentatia clasica le creeaza multora probleme digestive de toate felurile.

Tocmai de aceea, specialistii recomanda, in continuare, consumul unei cantitati mari de legme in timpul meselor, si consumul moderat de preparate din carne, pentru a preveni indigestiile din timpul meselor de Craciun si de Revelion.

"Aici apare cel mai mare risc cand ai trecut de la o perioada de abtinere si de moderatie la niste mese foarte, foarte incarcate asa cum sunt mesele de sarbatori. Cei care tin post trebuie sa inteleaga ca trebuie sa introduci treptat alimentele de origine animala, in special carne sau daca e vorba de carne grasa sau grasimi, pentru ca risti sa faci o indigestie. Si de aici povestile cu oamenii care ajung la spital", a explicat Serban Daminan, medic nutritionist, pentru antena3.ro.

De asemenea, chiar daca mancam mai mult si alimente mai grele, specialistii ne recomanda sa facem miscare zilnic, pentru ca aceasta ajuta la digestie, dar si la arderea caloriilor consumate. O simpla plimbare de 30 de minute, zilnic poate face diferenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare