Boli

#ciupituri tantari #ingrediente naturale #leacuri #mancarimi

Te-a ciupit un tantar? Cum poti scapa de mancarime cu ajutorul acestor ingrediente pe care le ai deja in bucatarie

Vara este anotimpul plimbarilor in aer liber pana tarziu in noapte. Cu toate aceste este si anotimpul tantarilor. De multe ori, iesirile in oras seara, sau plimbarile in parc, la apus, se soldeaza cu ciupituri de tantari.

 

Pentru multe persoane ciupiturile de tantari sunt extrem de enervante deoarece provoaca mancarimi insuportabile. Exista insa cateva leacuri la care poti apela pentru a scapa de mancarimile provocate de ciupiturile tantarilor. Le ai deja in casa si le poti folosi oricand ai nevoie. Iata care sunt acestea:

Odata cu vara vin si tantarii care aproape ca devin o teroare pentru unii oaeni, mai ales daca sunt si alergici la ei. Daca te-ai saturat sa dai banii pe tot felul de spray-uri si creme care sa te protejeze impotriva intepaturilor de tatar, noi iti oferim cateva idei de remedii naturale care le pot vindeca mai repede!

Aplica gheata

Gheata ajuta la reducerea inflamatiei si amorteste pielea, ceea ce provoaca o usurare imediata. Cu toate acestea, efectul este unul de scurta durata.

Atentie insa! Gheata nu trebuie pusa direct pe piele. In acest caz trebuie folosita o punga de gheata sau o carpa foarte rece care se aplica direct pe piele. Pansamentul astfel obtinut se lasa sa actioneze timp de 5-10 minute. Se poate aplica de mai multe ori pe zi, la intervale de 50-60 de minute.  

Foloseste miere

Mierea este cunoscuta ca fiind un antiinflamator si antibacterian natural. Aplica o picatura de miere pe muscatura si maseaza bine locul respectiv pentru a o ajuta sa intre in piele. Aceasta va ajuta la calmarea mancarimilor si a inflamatiei.

Foloseste bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se gaseste in orice bucatarie. Prepara o pasta dintr-o lingurita de bicarbonat peste care adaugi putina apa, pana obtii o compozitie similara pastei de dinti. Aplica apoi pasta peste ciupitura si las-o sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste bine locul respectiv. Bicarbonatul ajuta la eliminarea senzatiei de mancarime. Atentie! Nu folosi aceasta metoda daca suferi de arsuri solare, iritatii sau rani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare