Boli

#pastile raceala periculoase #pastile raceala #AVC #accident vascular cerebral

Pastile care duc la AVC. Sunt luate de multe persoane pentru raceala, fara sa stie de pericol

Anumite medicamente, consumate in exces, sau de persoane care au probleme de sanatate, pot duce la accident vascular cerebral (AVC). Este vorba despre medicamente banale, pe care multe persoane le iau pentru raceli minore.

 

Medicii incearca sa atraga atentia asupra acestor medicamente, care sunt extrem de nocive, daca sunt luate in cantitati mari sau pentru perioade lungi de timp.

Este vorba despre medicamentele specifice pentru raceli, pe care multi romani si le administreaza singuri “dupa ureche”. Aceste pastile contin pseudoefedrina, care poate provoca AVC.

"De multe ori, luam medicamente, antibiotice si pastile pe care noi le consideram inofensive, si nu ne gandim ca pentru o persoana poate sa apara probleme. Ar trebui ca fiecare sa-si cunoasca istoricul. Trebuie sa stiu la ce am alergii, contraindicatii, ce medicamente iau in acelasi timp. 

In acelasi timp, rolul medicului ar putea sa stabileasca un echilibru intre aceste medicamente.

Trebuie sa fie ceva, fara sa intelegem de aici ca riscul de a face AVC este un risc mare. E vorba de procente reduse, de studii si de lucruri care practic ne atentioneaza", a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului