Boli

# alegere ochelari vedere #ochelari

Cum alegem corect ochelarii de vedere in functie de forma fetei

Cand alegem o pereche de ochelari trebuie sa luam in considerare o lista lunga de factori, de la culoare, la marime, forma, brand si un aspect extrem de important, forma fetei. Stiind forma fetei, vom putea alege mai usor ochelarii care ni se potrivesc. Anumite rame pot accentua trasaturile pe care vrem sa le evidentiem mai mult, sau pot lucra cu liniile si unghiurile naturale ale fetei pentru a crea un aspect bine echilibrat.

 

Desigur, forma fetei este doar o parte in cautarea noii perechi de ochelari si ar trebui sa se imbine armonios cu stilul personal sau confortul. Potrivirea ramelor cu forma fetei tale nu este o stiinta si cu siguranta nu este o lege, dar poate fi un departajare utila atunci cand procesul devine descurajant si anevoios.

Cristina Dubinciuc, fondatoarea Optik Gallery,  explica pe larg cum alegem corect ochelarii de vedere si care sunt modalitatile prin care putem afla ce rame ne pun in valoare stilul si personalitatea.

„Indiferent daca suntem in cautarea unui stil clasic, sau a unui design indraznet, alegerea ochelarilor de vedere este o experienta personala, tine mult de personalitate si stil.  Un aspect esential pe care adesea il luam in considerare este forma fetei noastre. Desigur trebuie sa tinem cont si de culoarea tenului, stilul vestimentar general valabil , de stilul de viata si nu in ultimul rand de personalitatea fiecaruia. Iata un ghid simplu pentru a gasi ochelarii perfecti care sa imbine functionalitatea cu estetica!”.

Identificarea formei fetei

Identificarea formei fetei este un prim pas cand vine vorba de a selecta ramele de ochelari. Secretul pentru a gasi ramele perfecte este alegerea unei perechi care se potriveste cel mai bine formei fetei. Pentru a va determina forma fetei, trasati conturul fetei pe o oglinda folosind un marker. Odata ce ati identificat forma fetei, veti sti cum sa va selectati ramele.

„Forma fetei ar trebui sa fie un factor vital in determinarea stilului ramelor pe care le cumparam, deoarece, selectarea perechii potrivite ne imbunatateste trasaturile faciale. Pentru fiecare forma a fetei, exista rame complementare care pot ajuta in echilibrarea aspectului. Anumite rame pot accentua,  sau chiar subtia anumite trasaturi. Persoanele cu forma ovala a fetei, vor arata uimitor cu majoritatea ramelor. O fata in forma de inima poate opta pentru rame rotunde care sunt mai groase in partea de sus pentru a echilibra o barbie mica. Si nu va fie teama sa va lasati personalitatea sa straluceasca si prin culoarea ramelor. Cunoasterea culorilor care se potrivesc tenului va poate ajuta sa gasiti ramele perfecte.”

Fata rotunda

Fetele rotunde tind sa fie mai simetrice. Linia maxilarului sau barbia ar putea avea, de asemenea, un aspect rotund. Nu exista unghiuri dure, iar pometii nu sunt in centrul atentiei. De evitat ramele mici sau rotunde care nu se completeaza cu trasaturile fetei rotunde. In loc sa scoata in evidenta punctele forte,  accentueaza forma fetei, facand-o sa para si mai rotunda. Alegeti rame patrate sau ochi de pisica, deoarece vor face fata sa para mai mica. Puteti opta de asemenea si pentru rame dreptunghiulare cu linii unghiulare indraznete care sa scoata in evidenta trasaturile.

„Daca aveti o fata rotunda va puteti juca cu rame cu linii groase, drepte si colturi ascutite. Ochelarii fabulosi pentru fete rotunde au adesea rame largi, dreptunghiulare, care fac fata si mai atragatoare, sau rame cu linii groase in partea de sus a sprancenelor care completeaza obrajii rotunzi. Va recomand ochelari dreptunghiulari, patrati, geometrici si ochelari ochi de pisica.”

Fata ovala

Fetele ovale sunt mai lungi si prezinta si alte trasaturi distinctive, cum ar fi barbia si maxilarul sunt rotunjite, iar fruntea este mai lata. De evitat ramele mai mari de ochelari care vor perturba simetria fetei. Deoarece fetele ovale sunt mai versatile, optati pentru ramele largi cu o punte puternica care imbunatatesc trasaturile fetei.

„Daca aveti fata ovala, puteti opta pentru multe tipuri de rame. Cel mai important este sa alegeti ramele cele mai largi decat cele inguste, deoarece vor echilibra lungimea fetei. Puteti opta pentru rame mai curbate daca barbia si linia maxilarului sunt mai ascutite, sau rame unghiulare daca doriti sa va jucati cu partile rotunjite ale fetei. Recomand aproape orice tip rama, sigura regula este sa fie mai larga”.

Fata in forma de inima

O fata in forma de inima, incepe cu o frunte proeminenta si mai larga, cu pometii mai plini, cu unghiuri care devin mai ascutite, terminandu-se cu o barbie ascutita (asemanatoare cu partea inferioara a inimii). Pentru a face fata sa para mai simetrica, trebuie sa distrageti atentia de la frunte, asadar evitati ramele cu colturi ascutite. Pentru fetele in forma de inima, ochelarii rotunzi ofera acesteia un aspect mai simetric.

Optati pentru rame care sa creeze o simetrie intre o barbie ingusta si o frunte mai mare pentru un aspect mai simetric. Ramele mai groase in partea de jos si sunt putin mai largi decat fruntea va pot ajuta sa obtineti acest lucru. „Fetele in forma de inima sunt mai late in partea de sus decat in partea de jos, asa ca alegeti rame care sunt putin mai largi decat fruntea. Ramele rotunjite pot fi o recomandare. In general, totusi, fetele in forma de inima sunt foarte usor de asortat cu multe tipuri de ochelari, iar alegerea depinde de caracteristicile pe care ati dori cel mai mult sa le subliniati. Unele persoane cu fata in forma de inima opteaza pentru ochelarii fara rame. Va recomand ochelari ovali, rotunzi, aviator si ochelari fara rama.”

Fata patrata

Linia maxilarului este punctul principal al unei fete patrate, deoarece are unghiuri mai ascutite decat alte elemente faciale. Trecand in sus de la linia maxilarului, veti observa ca are aceeasi latime ca si pometii si fruntea, creand un aspect simetric, patrat. De evitat ramele de evitat cu forma unghiulara. Optati in schimb pentru rame curbate care sa ofere fetei mai multa simetrie. „Ochelarii cu rame curbate sunt cei mai buni la echilibrarea liniilor curate, drepte ale unei fete patrate. Alegeti rame care sunt mai late decat mijlocul fetei si care stau destul de ridicate pe nas. In acest fel, vor completa linia puternica a maxilarului de sus. Recomand ochelari rotunzi, ovali si ochelarii fara rame.”

Fata de diamant

Pometii sunt cea mai proeminenta trasatura a unei fete in forma de diamant. Fruntea si linia maxilarului sunt mai mici, permitand obrajilor sa fie in centrul atentiei. Fata in forma de inima si fata in forma de diamant sunt oarecum similare ca forma, singurul factor de diferentiere dintre ele, fiind forma fruntii. Fetele in forma de inima tind sa aiba frunti mai late decat cele in forma de diamant. De evitat ramele inguste. In loc sa imbunatateasca cele mai bune atribute faciale, ele vor evidentia trasaturile inguste ale fetei. Alegeti rame ovale sau ochi de pisica. „Fetele in forma de diamant arata uimitor cu ochelari care combina partea de jos mai fina cu liniile sprancenelor putin mai groase. Ramele rotunjite se pot juca bine si cu unghiurile unei fete de diamant. Deoarece fetele diamant se ingusteaza atat in partea de sus, cat si in cea de jos, ramele ar trebui sa mentina putin mai multa uniformitate pe toata forma lor - nu este nevoie de detalii super-dramatice. Optati pentru ochelari cat-eye, ochelari rotunzi, ovali si fara rame.”

Stabiliti ce culori se potrivesc in functie de nuanta pielii

Urmatorul pas in stabilirea modului de selectare a ramelor este alegerea culorilor care sa completeze nuanta pielii. Gasirea culorilor care coincid nuantei pielii nu trebuie sa fie dificila. Ganditi-va doar la culoarea hainelor care va face sa va simtiti cel mai confortabil. Aceeasi regula se aplica si ramelor pentru ochelari. Odata ce stiti ce culori se potrivesc tenului, selectarea ramelor poate fi simpla. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa obtineti acest aspect:

Pentru pielea in nuante calde, evitati culori precum albastru, roz stralucitor, alb-negru si optati pentru verde masliniu, bej si verde deschis. Pentru pielea in nuante reci, evitati culori precum galben, portocaliu si maro inchis si optati pentru negru, argintiu, roz, mov sau gri.

Stil de viata

Atunci cand alegeti o pereche de ochelari, luati in considerare si stilul de viata. Asigurati-va de unul dintre cele mai importante lucruri, ca ramele vi se potrivesc perfect pe nas, sunt usoare si flexibile.  Acest lucru va permite ca ochelarii sa ramana perfect fixati indiferent de tipul de activitate zilnica. Fie ca aveti nevoie de o pereche pentru zilele lungi de lucru in fata unui ecran, pentru citit sau perioadele active, a avea rame flexibile si usoare , care nu se vor rupe atunci cand sunt indoite, este solutia perfecta.

Personalitate

In cele din urma, ramele ar trebui sa ne puna in evidenta personalitatea si stilul. „Este important sa optati pentru rame care sa sublinieze cine sunteti, ramanand in acelasi timp adecvate la locul de munca. De exemplu, puteti avea o pereche de ochelari colorati pentru weekend si o pereche de ochelari comozi si functionali pentru saptamana de lucru. Dar indiferent de model si culoare, tot ce conteaza este sa va faca fericiti si increzatori.”

Alegerea ochelarilor potriviti poate ajuta la imbunatatirea vederii si adauga un plus de stil unic. Pentru a obtine cel mai bun sfat personalizat, consultati un optometrist specialist atat  in adaptarea ramei la viciile de refractie pe care le aveti precum si in a oferi cele mai bune sfaturi in materie de alegerea ramei in acord cu personalitatea si nevoia fiecaruia.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile Optik Gallery pe www.optikgallery.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului