Boli

# muraturi saramura #muraturi #beneficii

Motivul pentru care este mai bine sa mananci muraturi in saramura si nu in otet

Muraturile nu lipsesc din casele romanilor. Fie ele puse in otet, fie in saramura, acestea sunt deseori asezate pe masa alaturi de alte preparate. Tu pe care le preferi? Vei vedea mai jos de ce muraturile in saramura sunt mai sanatoase decat cele in otet.

Chiar daca sunt consumate ca atare sau ca garnitura langa diferite feluri de mancare, muraturile aduc un plus de savoare. Te-ai gandit vreodata care dintre muraturile in saramura sau muraturile in otet sunt mai sanatoase? Ei bine, cele in saramura.

De ce? Ei bine, muraturile in otet sunt preparate prin adaugarea de otet in solutia de murare, care are un pH scazut. Acest lucru inhiba dezvoltarea bacteriilor daunatoare, dar distruge si bacteriile benefice, care sunt responsabile pentru proprietatile probiotice ale muraturilor. Cele in saramura, sunt preparate prin adaugarea de sare in solutia de murare. Sarea extrage apa din legume si creeaza un mediu salin care inhiba dezvotarea bacteriilor daunatoare. In acelasi timp permite dezvoltarea bacteriilor benefice care produc acid lactic. Acesta are un pH scazut care conserva legumele si confera muraturilor gustul caracteristic.

Beneficiile muraturilor in saramura sunt multiple. Acestea reprezinta o sursa excelenta de probiotice, care sunt bacterii vii cu efecte benefice asupra sanatatii. Ele ajuta la imbunatatirea digestiei si la intarirea sistemului imunitar. Totodata, probioticele ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. Muraturile in otet, pe de alta parte, pot avea un continut scazut sau chiar lipsa de probiotice.

Muraturile in saramura contin si vitamine (V, A, potasiu si magneziu). Au putine calorii, motiv pentru care pot fi o optiune foarte buna pentru persoanele care doresc sa isi mentina greutatea sau sa slabeasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare