Boli

#somn odihnitor #alimentatie

Vrei sa ai un somn odihnitor? Ce trebuie sa manci pentru a dormi mai bine

Somnul de calitate este extrem de important pentru sanatatea noastra. Odihna de peste noapte ajuta la reducerea riscului de a dezvolta anumite afectiuni, iti mentine creierul sanatos, ajuta digestia si imbunatateste functionarea sistemului imunitar. Medicii recomanda un somn neintrerupt de 7-9 ore pe noapte.

Exista destul de multi oameni care nu se pot odihni din cauza insomniei. Ce este de facut? Iata care sunt alimentele pe care este bine sa le mananci inainte de a merge la culcare.

Kiwi - este un fruct sarac in calorii i bogat in nutrienti. Contine acid folic si potasiu, dar si alte minerale. Consumul de kiwi ajuta digestia, reduce inflamatia si scade colesterolul. De asemenea, contine serotonina, un neurotransmitator care ajuta la reglarea ciclului de somn.

Sucul de cirese - un neurotransmitator care ajuta la reglarea ciclului de somn. Acesta ajuta la combaterea insomniei deoarece contine melatonina.

Migdale - acestea ofera 14% din necesarul zilnic de fosfor, 32% din cel de magneziu si 17% de riboflavina. Reprezinta si o sursa excelenta de magneziu, iar acesta reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, cunoscut pentru fragmentarea somnului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare