Boli

#sfaturi medici #tratare febra #febra

Inceput de febra? Ce trebuie sa faci inainte de a apela la pastile! Sfatul medicilor

Febra este cel mai temut “dusman” cand vine vorba de o viroza. De cele mai multe ori, ne grabim sa luam medicamente pentru a reduce rapid febra inainte de a-si face de cap, dar si pentru a stopa simptomele neplacute cu care aceasta vine (stari de rau, somnolenta, etc). Cu toate acestea, febra nu este un semn rau sau un motiv sa iei rapid o pastila, sustin medicii.

 

“Stop! Nu te grabi sa iei medicamente pentru o febra usoara sau moderata! Potrivit cercetarilor de la Universitatea din Alberta, Canada, ar fi mai bine sa lasam febra sa isi faca de cap putin.

De ce?

Febra naturala nu e doar o armata impotriva infectiilor, ci si un mester bun la controlul inflamatiilor si repararea tesutului distrus.

Studiile realizate pe pesti arata ca febra poate elimina o infectie in aproximativ 7 zile, de doua ori mai rapid decat la cei care nu au fost lasati sa aiba febra.

Si nu, nu suntem pesti, dar mecanismele febrei sunt comune pentru toate animalele, asa ca e de asteptat sa avem aceleasi beneficii.

Daca tratezi febra cu medicamente uzuale, atunci cand nu este cazul, corpul tau ar putea pierde unele din avantajele unei reactii naturale la infectie.

Asadar, data viitoare cand ai o febra usoara sau moderata, aminteste-ti ca ar putea fi o reparatie in desfasurare si nu o graba spre farmacie!

PS: E ok sa tratezi febra cand sare de 38-39 sau cand te simti efectiv rau. Altfel, las-o sa isi faca treaba.”,  a scris mediucul Mihail Pautov pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului