Boli

#simptome alergii solare #alergii solare #alergii

Ce trebuie sa stii despre alergiile solare. Ce simptome trebuie sa te ingrijoreze

Alergiile solare sunt deseori confundate cu arsurile sau intolerantele la diverse cosmetice folosite vara. Desi cele mai multe alergii solare au loc vara, este important de mentionat faptul ca multe persoane se confrunta cu alergii solare si in timpul iernii, in cazul in care sufera de alergii severe.

 

Alergiile usoare insa pot fi confundate usor cu alte alergii sau cu arsurile solare. Asta deoarece au simptome relativ asemanatoare. Cu toate acestea exista cativa factori care trebuie sa te alarmeze si sa-ti indice ca simptomele manifestate sunt, de fapt, efectul unei alergii solare.

Medicul Olga Simionescu a explicat pentru antena3.ro ce sunt alergiile solare si cum le poti recunoaste usor. Iata ce trebuie sa stii despre acestea:

"Alergiile solare reprezinta o umbrela mai larga sub care omul crede ca orice actiune vatamatoare a razelor ultraviolete, a radiatiilor ultraviolete date de astrul natural, adica de soare, este egal alergie solara. Dar nu este chiar asa.

Prin alergie solara, de fapt, noi intelegem lucruri foarte rare. Eruptia polimorfa la lumina, intelegem urticaria solara, care sunt suferinte rare. Dar omul lui echivaleaza cu banala, de exemplu arsura solara, cu actinita sau cu reactii fototoxice la cremele de foto-protectie. Adica omul practic isi da cu o crema de foto-protectie, dar daca ea nu este corect aleasa, poate chiar sa-i faca rau.

Deci prin alergie solara intelegem o actiune daunatoare a radiatiilor ultra-violete asupra pielii, adesea acuta

Cele mai frecvente semne sunt arsurile solare, adica pielea devine rosie. Exista mai multe faze, mergand pana la insolatie, unde se produce chiar un edem la nivel cerebral, cu pierdere de ioni si cu tulburari ale sistemului hidroelectrolitic, si care necesita chiar un ajutor calificat, necesita uneori perfuzii. In primul rand, omul trebuie indepartat din soare. 

Agresiunea actinica, agresiunea solara cutanata, presupune o supracalificare a medicului dermatolog si nu este disponibil in toate centrele tarii, ci numai in centrele mari universitare. Se fac asa-numitele foto-peci-testari, adica pacientul este expus la lampi speciale, care emit ultraviolete a si b, in conditii strict medicale, facute de personal inalt calificat, si pacientului i se spune daca el este alergic, daca are o alergie solara, daca are o reactie adversa la un agent ecran.

De obicei, tegumentul deschis la culoare, pielea alba trebuie sa evite radiatiile ultraviolete.", a precizat medicul dermatolog, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare