Boli

#legume congelate #pericol #legume

Consumi legume congelate? Iata la ce pericol te expui fara sa stii

Toata lumea prefera fructe si legume crude deoarece sunt mult mai gustoase, insa nu tot timpul le gasim pe toate, dat fiind faptul ca uneori nu e sezonul lor. Astfel, multe persoane aleg sa consume legume si fructe congelate. Cat de sigure sunt aceste produse?



Legumele congelate sunt foarte usor de preparat si, mai mult decat atat, pot fi depozitate in congelator mai multe luni. Astfel, poti face economii importante, mai ales daca le gasesti la o oferta speciala.

Oamenii se intreaba acum daca legumele congelate sunt o alegere sanatoasa? Specialistii spun ca operatiunea de congelare a unor alimente nu le face sanatoase mai nocive. Efectul depinde in primul rand de calitatile alimentului in momentul congelarii. In timp ce fructele sau legumele congelate sunt utile daca sunt folosite in cadrul unui meniu echilibrat, gustarile, aperitivele sau feliile de pizza congelate nu te vor ajuta deloc sa previi problemele de sanatate si ti-ar putea pune in pericol silueta.

Congelarea nu afecteaza totalul de calorii, continutul de fibre sau de minerale al alimentelor. Cu toate acestea, congelarea poate diminua vitaminele cum sunt acidul folic si vitamina C. In general, majoritatea beneficiilor unui aliment vor fi pastrate si dupa ce este congelat.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare