Boli

#imbolnavire rinichi #rinichi #alimente

Iti imbolnavesti rinichii fara sa stii. Cele cinci alimente care ii afecteaza ireversibil

Rinichii au o functie esential in organism, cea de eliminare a toxinelor. Ei regleza inclusiv tensiunea arteriala. Afla de mai jos care sunt alimentele care afecteaza rinichii in mod ireversibil si ar fi bine sa le eviti.



1. Carnea rosie - avantajul acestui tip de carne este continutul ridicat de proteine, insa prelucrarea carnii rosii este insa dificila pentru rinichi deoarece are un continut ridicat de grasimi saturate. Rinichii au nevoie si de grasimi pentru a functiona, insa o cantitate prea mare poate deteriora tesutul renal.

2. Bauturile alcoolice - alcoolul este  toxina pe care rinichii trebuie sa o filtreze. Un consum moderat de bauturi alcoolice nu va ingreuna prea mult activitatea rinichilor, insa presiunea va creste foarte mult daca exagerezi cu numarul de pahare. Alcoolul are efect deshidratant, iar apa este esential pentru ca rinichii sa functioneze normal. Creste consumul de apa de fiecare data cand bei alcool.

3. Sarea de masa - o dieta cu sare in excens nu va face decat sa suprasolicite ronichii. Efectul acestui lucru este cresterea tensiunii arteriale si deteriorarea structurilor microscopice din cadrul rinichilor prin care se filtreaza sangele.

4. Produsele lactate - chiar daca sunt bogate in calciu si proteine, produsele lactate nu trebuie consumate in exces. rea mult calciu poate provoca formarea calculilor renali pentru ca rinichii vor functiona la capacitate maxima pentru a reduce excesul de calciu din urina.

5. Indulcitorii artificiali - chiar daca au fost creati pentru a reduce dependenta de zahar, studiile au demonstrat ca utilizarea indulcitorilor artificiali nu face decat sa creasca pofta de dulciuri din cauza impresiei eronate ca poti manca mai mult daca ai ales o bautura cu zero calorii. Doua sucuri dietetice pe zi reduc functiile renale, asa ca mai bine renunti la aceste bauturi.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului