Boli

#b9 #lipsa de vitaminina b9 #vitamina b

Ai lipsa de vitamina B9? Semnul pe care multe persoane il ignora

Nimeni nu trebuie sa ignore modificarile aparute la nivelul limbii. Ele pot indica lipsa unor vitamine din organism sau existenta unor boli. Vei afla de mai jos cum iti dai seama imediat ca ai lipsa de vitamina B9.

Medicul Irina Andreeva spune ca lipsa anumitor vitamine in corp poate avea consecinte catastrofale asupra sanatatii, mai ales daca deficienta continua pentru mai mult timp. Spre exemplu, deficitul de vitamina B9 poate provoca anemie megaloblastica. Textura limbii poate fi un semn al unui deficit de B9 in corp, a mai spus medicul.

O textura a limbii neteda si sensibila indica deficienta de vitamina B9. Alte simptome sunt pielea palida, pierderea poftei de mancare, lipsa energiei, oboseala sau diareea. asadar, lipsa vitaminei B9 poate indica o cantitate redusa de globule rosii in sange si distrugerea celulelor rosii din sange in organism. Un numar scazut al globulelor rosii din sange sau anemia te poate face sa te simti obosit ori slabit. Este indicat sa iti faci analize de rutina pentru a verifica daca acestea sunt scazute.

Celulele rosii sunt responsabile de transportul oxigenului catre tesuturi si organe, problemele pot aparea atunci cand nu exista un aport adecvat de globule rosii sanatoase.

Deficitul de folat (vitamina B9) poate creste riscul de a avea probleme ce au legatura cu cancerul, cercetatorului Pedro Carrera Bastos si nutritionistului Blair Persyn. In plus, o alimentatie cu un continut ridicat de folat (vitamina B9), dar si altele din complexul B-urilor te pot ajuta sa te simti mai sanatos si mai tanar.

"Un deficit de anumiti nutrienti este unul dintre factorii nutritionali care sunt implicati in faza de initiere, inclusiv folatul si vitaminele din grupul B (B3, B6, B12), ceea ce duce la rupturi cromozomiale, hipometilarea ADN-ului si o sensibilitate crescuta la mutageni”, potrivit lui Pedro Carrera Bastos.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare