Boli

# boli bizare #morgellons #afectiunea Morgellons

Boli bizare: Morgellons, afectiunea reala care pleaca din imaginar

Boala Morgellons este una dintre cele mai rari si bizare boli din lume. Persoanele care sufera de aceasta afectiune bizara au senzatii uimitoare de mancarimi si muscaturi sub piele, ca si cum ceva ar umbla prin corpul lor. Medicii nu au gasit pana acum nicio explicatie pentru aparitia acestei afectiuni si spun ca ar putea fi declansata doar de imaginatia anumitor persoane.

Excrescente si pierderi de memorie

Persoanele care sufera de boala Morgellons au marturisit ca totul incepe cu niste mancarimi ciudate, ce pot fi confundate foarte usor cu o urticarie. Ulterior, pe piele apar leziuni si excrescente ciudate, urmate de o oboseala acuta si chiar pierderi de memorie.

Valerie Swanson in varsta de 60 de ani este una dintre persoanele care sufera de aceasta boala ciudata. Ea a marturisit ca la inceput simtea mancarimi usoare, apoi, in scurt timp, viata sa s-a transformat intr-un cosmar. Excrescente ciudate au inceput sa ii apara pe corp, iar incet-incet acestea i-au acoperit tot trupul. Aratau ca niste formatiuni negre si mici si apareau in mai intai la incheietura mainii si la degete.

"A fost groaznic. Simteam ca parca o planta preluase controlul asupra corpului meu si nu ma mai lasa in pace. A durat mai bine de un an", a marturisit Valerie.

Morgellons, o boala imaginara

Speriata de ceea ce se petrece cu corpul sau, Valerie a inceput sa caute informatii pe internet despre aceste simptome. A aflat ca ar putea suferi de boala Morgellons. Totusi, marea dilema a sa a fost faptul ca descoperit ca aceasta boala ar putea sa se fi format doar in mintea sa.

Medicii nu au descoperit pana acum cauza acestei boli, iar parerile in privinta sa sunt impartite. Unii spun ca ar putea fi o afectiune psihica, iar altii cred ca este un dezechilibru epidermic.

Multi doctori dermatologi si psihiatri cred ca boala Morgellons este o afectiune psihica, iar persoanele care sufera isi imagineaza ca sunt infectate cu anumiti paraziti, de aceea, pe fond mental, isi induc senzatia de mancarime si isi provoaca leziuni grave prin scarpinare.

Totusi, anumiti cercetatori nu cred in aceasta ipoteza si continua sa faca investigatii amanuntite, care sa ii ajute sa gaseasca care este principala cauza a declansarii acestei boli atat de bizare.

Simptomele bolii Morgellons

Desi majoritatea medicilor sustin ca este o boala imaginara, pana acum au fost raportate 13.000 de cazuri. Simptomele bolii Morgellons sunt numeroase si foarte variate.

Primele sunt senzatiile de mancarimi si arsura, acestea fiind urmate de leziuni ale pielii care se vindeca foarte greu, prezenta unor mici fibre, a unor granule de culoare neagra,. Pe langa acestea poate aparea senzatia de slabiciune musculara, senzatia unor ace in muşchi, dificultati de concentrare, pierderi de memorie si schimbari de comportament, chiar halucinatii.

Cauzata de o planta

Asa cum a spus si Valerie, boala Morgellons ar putea fi cauzata de o planta. Din mostrele pe care aceasta le-a trimis la laborator a reisit faptul ca in leziuni existau urme de plante, insa nimeni nu si-a putut explica prezenta lor.

"S-au gasit, intr-adevar, plante in mostrele pe care dna Swanson ni le-a trimis, dar nu se poate spune care e sursa lor; ar putea fi bumbac provenind de la imbracaminte", a declarat unul dintre medicii care s-au ocupata de cazul lui Valerie.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare