Boli

#ora de vara # trecere ora de vara # ora de vara organism # ora de vara efecte

Trecerea la ora de vara: cum iti este afectat organismul

 

In curand, vom avea parte de o ora in plus de lumina pe zi, dar vom pierde o ora de somn. Trecerea la ora de vara poate sa aiba efecte negative asupra organismului.

Sa pierzi o ora de somn o noapte, odata cu trecerea la ora de vara, nu are un impact major asupra santatatii, dar o sa tulbure dimensiunea temporala a propriului corp, motiv pentru care esti expus unor schimbari care tin atat de tensiunea arteriala, cat si de apetit. Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand are loc trecerea la ora de vara.

S-ar putea sa mananci mai mult

O ora de somn pierduta este suficienta pentru a genera un dezachilibru hormonal, mai ales in ceea ce priveste secretia hormonului grelina, care regleaza apetitul. Un nivel ridicat de grelina poate sa-ti creasca pofta de mancare, motiv pentru care s-ar putea sa mananci mai mult in zilele urmatoare trecerii la ora de vara, care are loc in noaptea de sambata spre duminica, 29 spre 30 martie, cand ora 03.00 devine ora 04.00.

Risc de cresterea a tensiunii arteriale

Riscul de a suferi un atac de cord dupa trecerea la ora de vara creste cu 10%. Cand dormi mai putine ore pe noapte, sistemul nervos simpatic este suprasolicitat, generand mai mult stres in organism, motiv pentru care tensiunea arteriala poate creste, iar odata cu ea si riscul de infarct.

Oboseala apare mai repede

Chiar daca va fi doar ora 21.00, vei resimti starea de oboseala specifica orei 22.00. Ca sa nu te cuprinda mai repede oboseala, ar trebui sa te culci cu cel putin o ora mai devreme sambata seara.

Citeste continuarea pe lyla.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare