Animale de companie

#pisici #nisip #litiera #ingrijire pisica #litiera pisicii #alegere nisip

Stii sa alegi nisipul pentru litiera pisicii? Iata 3 sfaturi utile!

Alegerea nisipului pentru litiera pisicii nu este chiar atat de simpla pe cat ai putea crede. Pentru ca animalul tau de companie sa se simta confortabil si in siguranta, este important sa cauti materialele potrivite pentru litiera.

Inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, pisicile care traiau doar in casa isi faceau nevoile fiziologice in cutii cu nisip normal sau cenusa din soba. Stapanii lor nu erau foarte incantati, deoarece felinele imprastiau cenusa din cutie prin intreaga casa. Un fost marinar, Ed Lowe, a venit cu solutia salvatoare: folosirea unui lut absorbant. Astfel, a aparut nisipul pentru pisici cu proprietati absorbante, care se foloseste si astazi. Iata cum sa-l alegi pe cel mai bun!


1. Fii atent la preferintele pisicii

Felinele prefera nisipul parfumat, insa nu este o regula general valabila. Pot fi unele pisici care sa evite litiera daca simt mirosuri puternice si necunoscute lor. Pentru a alege nisipul potrivit pentru pisica ta, este important intuiesti care sunt preferintele acesteia.

Nisipul cu granulatie pentru litiera pisicii are o capacitate de absorbtie mult mai mare, spre deosebite de cenusa, controland mirosul de urina. Nisipul atinge insa un grad de saturatie cam dupa o saptamana de folosire, moment cand trebuie schimbat. Principalele tipuri de nisip pentru litiera pisicii sunt nisipul care se agrega si nisipul care nu se agrega.


2. Alege nisipul care se agrega

Nisipul care se agrega pemite extragera urinei si a fecalelor din litiera fara a schimba toata cantitatea de nisip. Bentonita, substanta din compozitia nisipului, permite formarea unui agregat solid atunci cand absoarbe umezeala.

Folosirea nisipului care se agrega nu inseamna ca nu scoti nisipul din litiera niciodata, ci doar ca vei efectua aceasta sarcina mai rar. Nisipul din litiera se poate goli in totalitate o data pe luna.


3. Foloseste nisipul care nu se agrega

Acest tip de nisip este printre cele mai folosite, intrucat nu este foarte costisitor si are o capacitate ridicata de a absorbi cantitati mari de urina. In plus, controleaza eficient si mirosurile neplacute.

Unele tipuri de nisipuri care nu se agrega sunt parfumate, ceea ce inseamna ca mascheaza mult mai bine mirosul de urina.

Nisipul care nu se agrega trebuie schimbat o data sau de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: vcahospitals.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului