Animale de companie

#animale de companie #caini #patruped #personalitate caini

Personalitatea cainelui in functie de rasa. Invata sa-ti cunosti mai bine patrupedul!

La fel ca si oamenii, cateii au un caracter specific, in functie de rasa din care fac parte. Pentru a invata sa iti cunosti mai bine cainele si sa ii intuiesti nevoile, este important sa descifrezi si sa intelegi caracteristicile rasei din care face parte. Spune-ne ce rasa de catel ai si noi te punem la curent cu principalele lui trasaturi de personalitate!


Boxer

Desi are adesea un aspect fioros, Boxerul este o rasa de caine extrem de afectuoasa si iubitoare cu cei din jur.

Este inteligent si, desi structura atletica il face sa para agresiv, nu este un caine violent. Este ideal pentru cei care-si doresc un tovaras patruped loial, jucaus si afectuos!


Ciobanesc German

Daca ai un ciobanesc german, trebuie sa stii ca este foarte energic, inteligent si devotat. Este tot timpul pus pe "munca". Aadora sa ii trasezi tot soiul de sarcini, intrucat nu prea sta locului deloc si trebuie sa-si consume energia.


Doberman Pinscher

Dobermanul Pinscher este un caine atletic si foarte puternic, fiind una dintre rasele frecvent recrutate in politie sau folosite ca paznici.

Cu toate acestea, in functie de mediul in care creste, Dobermanul poate da dovada de foarte multa afectiune si devotament fata de stapani.


Chow Chow

Chow Chow a devenit una dintre cele mai populare si indragite rase de caini, datorita aspectului "pufos", de ursulet, al acestora. Pe cat de dragalasi sunt la aspect, pe atat de jucausi si afectuosi sunt. Insa pot fi si foarte gelosi, daca le sunt date motive, din cauza ca sunt foarte posesivi si protectori cu cei din jur.

Cainele din rasa Chow Chow este dependent de joaca si de socializare, de aceea, trebuie introdus in diverse medii care sa promoveze aceste activitati.


Pechinez

Desi la aspect par niste catei destul de neajutorati si fragili, pechinezii sunt firi foarte independente si descurcarete.

Sunt catei curajosi si dornici de a experimenta tot soiul de situatii noi, de aceea, uneori pot parea incapatanati sau "obraznici". Insa cu putina disciplina si intr-un mediu propice, pot deveni foarte ascultatori.


Rottweiler

Si Rottweilerul are un aspect destul de fioros si atletic, insa doar in aparenta, intrucat, in general, sunt calmi si afectuosi cu cei din jur. Nu este agresiv decat daca este provocat, de aceea, este considerat si un foarte bun paznic, insa cel mai adesea, sunt firi joviale, iubitoare si tovarasi de companie foarte agreabili.


Sursa foto: all-hd-wallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului