Animale de companie

#animale #camile #serpi #tauri #balene #lilieci # conceptii gresite

Top 6 cele mai raspandite conceptii gresite despre animale

Ideea ca "omul se trage din maimuta", o parere impartasita la scara larga, este, de fapt, una gresita. Genetic, oamenii se trag din gorile si cimpanzei, nu din maimute. Iata ce alte conceptii gresite mai exista despre animale si adevarul din spatele lor, potrivit buzzle.com.


1. Liliecii sunt orbi

Liliecii nu au o vedere chiat atat de proasta pe cat se crede, desi este adevarat ca se bazeaza foarte mult pe auz. Astfel, aceste mamifere se deplaseaza chiar si in intuneric folosind un sistem prin care emit ultrasunete pentru a produce ecouri care ii ajuta sa isi localizeze prada. Anumite specii de lilieci au dezvoltata vederea pe timp de zi.


2. Taurii se infurie la vederea culorii rosu

Ideea ca un taur se infurie atunci cand vede culoarea rosu este una gresita. Ce ii agita de fapt este miscarea capei pe care matadorul o face. De altfel, taurul nu face diferenta intre culori, rosul fiind folosit din ratiuni estetice.


3. Serpii sunt hipnotizati de sunetul fluierului


Mitul
conform caruia serpii sunt hipnotizati cu ajutorul muzicii este unul fals. Serpii sunt surzi, astfel ca leganatul lor nu este determinat de sunetele produse de fluier, ci mai degraba de vibratiile care se formeaza in jurul lor sau de miscarea instrumentului muzical in sine.


4. Balena este un peste

Balena este un mamifer marin, cu nasul pozitionat in varful capului, ce iese la suprafata pentru a respira la intervale regulate. Balenele sunt descendentii mamiferelor care traiau pe uscat, iar in urma cu 50 de milioane de ani s-au adaptat traiului in mediul acvatic.


5. Pinguinii traiesc si la Polul Nord, ursii polari si la Polul Sud

Ursii polari isi duc existenta numai la Polul Nord, cunoscut drept vechiul continent Arctica. De cealalta parte, pinguinii traiesc in Antarctica, adica la Polul Sud. Niciodata cele doua specii de animale nu schimba polii.


6. Camilele stocheaza apa in cocoase

O alta conceptie gresita se refera la camile. Mai precis, la faptul ca in cocoasele acestora se afla stocata apa. Nimic mai fals: camilele isi folosesc cocoasa ca o rezerva suplimentara de grasime pentru a le oferi energie in lungile calatorii prin desert. Apa se afla in stomac, nu in cocoasa.

Sursa foto: king-animal.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea