Animale de companie

#pisici #dinti pisici #ingrijire dinti #dentitie pisici

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a dintilor pisicii

Chiar daca nu sunt mereu la vedere si constientizezi cel mai mult ca ii are atunci cand te musca, dintii pisicii au cateva caracteristici unice, pentru care au nevoie de ingrijiri speciale. Riscul de carii si complicatii stomatologice care pot duce la caderea dintilor este la fel de mare la pisici precum la oameni, de aceea, este important sa tii cont de cateva sfaturi esentiale pentru mentinerea sanatatii orale a felinei!


Curata dintii pisicii cu pasta de dinti speciala

Dintii felinei pot fi curatati cu pasta de dinti special creata pentru nevoile ei. Nu spala niciodata dintii pisicii cu pasta de dinti a familiei, intrucat are in compozitia sa substante care pot dauna sanatatii animalului.


Pisica nu neaparat are nevoie de periuta de dinti

Nu este neaparat nevoie sa cumperi periuta de dinti speciala pentru pisici pentru curatarea danturii, intrucat suprafata acestora poate fi curatata si cu o simpla bucata de tifon, infasurata bine pe degetul aratator.


Introdu-i alimente de ros in dieta

Alimentele de ros, indiferent ca sunt oase sau gustari speciale, au un rol esential in ingrijirea sanatatii orale a pisicutei. Potrivit specialistilor, acestea contribuie la indepartarea tartrului de pe dinti si la reducerea riscului de aparitie a cariilor.


Curata-i si maseaza-i gingiile in timpul spalarii dintilor

Nu doar dintii sunt predispusi la afectiuni daca nu sunt ingrijiti corespunzator. Si gingiile au de suferit in cazul unei igiene orale precare. Desi multa lume acorda putina atentie sau deloc gingiilor in timpul curatarii danturii pisicii, frecarea si masarea blanda a acestora este esentiala pentru sanatatea orala a felinei. Prin masaj, gingiile se intaresc si se curata, scazand riscul apairitiei bolilor inflamatorii ale acestora.


Fa-i controale periodice la veterinar

Chiar daca nu exista stomatologi pentru pisicute, medicii veterinari sunt mai mult decat apti sa controleze si sa verifice starea de sanatate a danturii pisicii. Controalele regulate la medic sunt esentiale pentru mentinerea unei stari optime de sanatate a danturii si pentru prevenirea problemelor stomatologice.

Sursa foto: petsit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului