Animale de companie

#animale de companie #pisici #pisica #mustati pisica

5 lucruri interesante despre mustatile pisicilor

Pisica este unul dintre animalele de companie care isi insotesc stapanul cu devotament si au nevoie de dragoste si afectiune din partea acestuia. Iubitorii de pisici insa nu cunosc intotdeauna toate lucrurile interesante despre acest animal de casa, cum ar fi, de exemplu, rolul mustatilor felinei. Iata cateva lucruri interesante despre mustatile pisicilor!


1. De ce au pisicile mustati

Pisicile isi folosesc mustatile in mai multe scopuri. In primul rand, mustatile le ajuta sa obtina informatii despre mediul inconjurator. De asemenea, cu ajutorul mustatilor, felinele isi exprima emotiile.


2. Ce se intampla cand pisicile n-au mustati

Fara mustati, pisicile devin confuze. Ele isi pierd simtul orientarii, intrucat acestea functioneaza ca un radar. Datorita mustatilor, micile feline pot stabili distanta dintre anumite obiecte, pot estima daca incap sau nu prin anumite spatii si, in plus, mustatile le ajuta sa se descurce prin intuneric, pentru a evita sa se loveasca de diferite obiecte care le-ar putea aparea in cale.


3. Mustatile sunt folosite pentru a-si exprima emotiile si pentru comunicare

Pisicile comunica prin intermediul mustatilor si sunt si un bun indicator al starii de spirit. Prin urmare, daca stii "sa citesti" mustatile pisicilor, vei afla indicii importante despre starea emotionala a pisicii si iti vei da seama daca animalul tau de companie isi doreste sau nu sa fie deranjat.


4. Cate mustati au pisicle

Pisicile au 24 de mustati, aranjate cate 12 pe de-o parte si de alta a nasului, in patru randuri orizontale. Exista, de asemenea, si anumite mustati "speciale" ale pisicii, pozitionate pe labute, ochi, barbie si picioare, insa multi iubitori de pisici nu le considera a fi "adevarate" mustati, ci "antene".

Si aceste mustati suplimentare sunt folosite pentru detectarea obiectelor, si stabilirea anumitor limite.


5. Exista mai multe tipuri de mustati

Unele pisici au mustati ondulate si acestea nu trebuie in niciun caz indreptate, intrucat le-ar distruge mecanismul de protectie.

Sursa foto: petside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului