Animale de companie

#animale de companie #caini #limbajul corpului #comportament caini

Descifreaza starile cainelui din limbajul trupului!

Daca efortul tau de a decoda mesajele pe care ti le transmite cainele prin intermediul latratului s-a soldat esecului, mai ai o sansa! Observa limbajul trupului animalului si descopera care este starea lui in anumite momente si ce vrea sa iti transmita prin felul in care isi tine coada, prin postura corpului, dar si prin intermediul privirilor pe care ti le "arunca" uneori.


Cainele speriat

Cainele speriat este foarte usor de recunoscut, intrucat are coada bagata intre picioare, iar partea din fata a corpului este usor aplecata spre pamant. Urechile sunt aplecate sau indreptate spre spate, iar ochii lui sunt tristi.


Cainele relaxat

Atunci cand catelul tau este relaxat si calm, sta adesea intins si priveste curios in stanga si in dreapta sau se pregateste sa doarma. Si atunci cand se plimba de colo pana colo, intr-o doara, fara a fi distrat de ceva anume, animalutul este intr-o stare normala de dispozitie si are nevoie doar de tihna.


Cainele nervos sau agresiv

Maraitul este principalul avertisment pe care cainele ti-l ofera atunci cand este nervos si vrea sa fie lasat in pace.

Insa mai exista si alte semnale pe care este bine sa le urmaresti pentru a-ti da seama ca animalul nu este intr-o stare prea buna si ca este mai bine sa stai departe de el: blana de pe spate si ceafa se ridica, coada se incovoaie in fata si maraie, aratandu-si dintii. Are un chip infuriat, care te anunta ca este cazul sa te retragi si sa ii oferi cat mai mult spatiu.

Totodata, cainele iti transmite ca este cazul sa ramai pe loc, inactiv si calm si in niciun caz sa nu te uiti direct in ochii lui sau sa alergi, intrucat ii accentuezi si mai mult starea.


Cainele jucaus sau dornic de joaca

Limbajul trupului unui caine dornic de joaca si rasfat este foarte simpatic si simplu de descifrat: da din coada, are labutele pe pamant si trupul aplecat pe ele, iar posteriorul ii este usor mai ridicat decat restul corpului. Abia asteapta sa primeasca o doza binemeritata de rasfat din partea ta.

Catelul se mai poate rasfata si prin rostogolirea pe spate si datul din labute, semn ca abia asteapta sa fie mangaiat si sa te joci cu el.

Sursa foto: wallpaperzet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare