Animale de companie

#animale #veterinar #caini #medic veterinar #pisici #cabinet veterinar # urgente medicale

10 momente cand este necesara vizita la medicul veterinar

Decizia de a duce animalul de companie la un consult veterinar poate fi usurata atunci cand cunosti exact care sunt semnalele de alarma care indica o problema de sanatate grava.

Indiferent daca animalul tau de companie este perfect sanatos sau urmeaza un tratament pentru o afectiune, iata semnele care iti arata cand trebuie sa duci cainele sau pisica la medicul veterinar cat mai repede.

1. Cand animalul refuza sa manance sau sa bea apa timp de 24 de ore, este important sa-l duci de urgenta la un consult veterinar. Aceeasi indicatie este valabila si cand animalul prezinta varsaturi mai mult de o data pe zi.

2. Letargia este un alt semn important cu privire la necesitatea unui consult medical. Daca animalul nu se mai joaca sau pare foarte slabit, du-l rapid la cabinetul veterinar.

3. O pisica sau un caine care schioapata pentru mai mult de cateva ore ar putea dezvolta si alte complicatii, inclusiv paralizie, daca nu primeste tratamentul necesar.



4. Durerile, observate fie prin refuzul animalului de a se misca sau a lua anumite pozitii, fie prin semnale vocale, este o indicatie ca pisica sau cainele necesita atentia unui specialist.

5. Cand cainele sau pisica sufera de varsaturi sau diaree in mod repetat, nu este indicat sa amani vizita la medicul veterinar. Animalele de companie se  deshidrateaza rapid si necesita o perfuzie. Daca acesta nu este dus la medic in timp util starea de sanatate se va agrava rapid, iar in lipsa tratamentului acesta poate deceda.

6. Cand urinarea si scaunul intarzie, pisicile si cainii pot suferi blocaje periculoase, iar un consult veterinar este necesar dupa o zi de la aparitia simptomelor.

7. Sangerarile in absenta unei traume sunt un alt semnal de alarma. Indiferent daca sursa este gura, nasul, anusul sau chiar ochii, se recomanda ingrijiri rapide din partea unui medic veterinar.

8. Atunci cand animalul respira greu sau tuseste in mod regulat, o vizita de urgenta la cabinetul veterinar poate identifica problema si preveni alte complicatii.



9. Spasmele musculare incontrolabile sau atacurile asemanatoare celor epileptice sunt un semn de ingrijorare major. Suna imediat medicul veterinar pentru afla daca este necesar sa iei masuri de urgenta, inainte de pleca cu animalul catre cabinet.

10. Cand animalul de companie este greu de trezit sau si-a pierdut cunostinta, poate fi vorba despre o modificare puternica a glicemiei sau alte probleme care ii pot pune viata in pericol.

Sursa foto: taringa.net, dogster.com, petfinder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea