Animale de companie

#animale #caini #plictiseala animale #plictiseala caini #caini plictisiti

5 moduri de a alunga plictiseala cainelui

Cele mai multe comportamente distructive ale cainelui sunt cauzate de lipsa de stimulare. Un caine plictisit, chiar daca este cuminte si nu roade obiectele din casa, poate manca in exces fiind astfel predispus la obezitate. Asigura-te ca patrupedul este stimulat corect si atunci cand lipsesti de acasa pentru a evita problemele cauzate de plictiseala.


Ofera-i jucarii care il stimuleaza

Jucariile colorate care scot sunete ii pot atrage atentia cainelui, insa doar pe termen scurt. Cele mai bune jucarii pentru un caine plictisit sunt cele interactive. Cumpara jucarii de tip puzzle, care stimuleaza creativitatea cainelui tau, pentru a ajunge la recompensa.


Permite-i sa se joace cu alti caini

Socializarea este foarte importanta pentru animale, iar plimbarile in parc pot fi benefice pentru patrupedul tau, daca il lasi sa socializeze cu alti caini. De asemenea, orice vizita la prieteni cu animale poate fi un prilej bun pentru ca patrupedul tau sa se joace si sa socializeze cu acestea.


Stimuleaza-l cu muzica

Un ceas desteptator cu radio il poate stimula pe caine, daca acesta petrece mult timp singur in casa. Daca ai mai multe, programeaza-le sa porneasca la ore diferite, si pozitioneaza-le in camere diferite. Asigura-te insa ca muzica pe care o va asculta cainele este calma (clasica sau pop). Muzica rock il poate agita foarte tare pe caine, acesta manifestand un comportament distructiv..


Ofera-i o priveliste interesanta

Asigura-i cainelui tau accesul la o fereastra cat timp lipsesti de acasa. Chiar daca este inchisa, animalul poate privi afara, lucru care ii mai alunga plictiseala. Pe timpul verii, ridica jaluzelele macar cativa centrimetri pentru a-i permite sa priveasca afara.


Nu-l lasa sa se plictiseasca de jucarii

Indiferent cat de interesante sunt jucariile pe care i le oferi, se va plictisi de ele daca le are permanent la dispozitie. Imparte-i jucariile in mai multe grupuri si ofera-i-le prin rotatie: odata la doua - trei zile inlocuieste una sau doua dintre acestea. Astfel ii vei mentine interesul si il vei ajuta sa scape mai des de plictiseala.

Sursa foto: evilcyber.com, dreamydoodles.com, purina.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea