Animale de companie

#stiai ca #animale #pisici #curiozitati pisici

Curiozitati pe care nu le stiai despre pisici

Pisicile blanoase si simpatice au cateva particularitati interesante cu care foarte putini iubitori de feline sunt la curent. Pe principiul "stiai ca?", descopera cateva curiozitati interesante despre pisici, care te vor ajuta sa cunosti mai bine, dar si sa apreciezi mai mult aceste animalute de companie.


1. Inima pisici bate mai repede decat cea a omului

Stiai ca inima simpaticelor feline bat de doua ori mai tare ale oamenilor? Este una dintre particularitatile cu care se diferentiaza pisicile de caini sau alte specii de animale.


2. Pisicile "empatizeaza" cu starile sufletesti ale oamenilor

Potrivit specialistilor, pisicile sunt unele dintre animalele care reusesc cel mai bine sa surprinda sentimentele si trairile omenesti si sa "empatizeze" cu ele. Acestea isi schimba dispozitia in functie de starea de spirit a stapanului.


3. Tremuratul cozii, semn de afectiune la pisici

Cel mai clar si evident semn de afectiune la pisici nu este cuibarirea in bratele tale, torsul sau mieunatul intensiv, ci... datul din coada. Cu cat acesta este mai intens, cu atat emotiile si bucuria pisicii sunt mai mari.


4. Pisicile pot distinge culorile

O particularitate a felinelor este ca au capacitatea vizuala de a face diferente intre diverse culori, spre deosebire de catei, care vad bicolor.


5. Muscatura de pisica este mai periculoasa decat cea de caine

Potrivit medicilor veterinari, muscatura de pisica este mai periculoasa decat cea a cainilor. Victima unei muscaturi provocata de pisici (indiferent ca este vorba de om sau alt animal) este mai predispusa infectiilor.


6. Pisicile albe cu ochi albastri sunt surde

Exista un semn distinctiv care ajuta la diagnosticarea surditatii la pisici: culoarea blanii si a ochilor.

Se pare ca toate pisicile albe care au ochi albastri se nasc surde. Acest lucru nu inseamna ca doar acestea pot suferi de surzenie, insa in cazul lor, boala poate fi identificata usor pe baza acestor semnale.


7. Simturile pisicii sunt mult mai dezvoltate

Pisicile au simtul vazului, auzului si mirosului mult mai ezvoltate decat al omului. Simtul mirosului si al auzului sunt de trei ori mai dezvoltate la pisici, iar cel al vazului este de pana la sase ori mai dezoltat.

Sursa foto: stuffpoint.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea