Amenajarea casei

#amenajare casa #tendinte #amenajari interioare

Noile trenduri in materie de amenajari interioare pentru anul 2022

Trend-urile pot fi asociate cu valurile care sunt definite de maree – flux si reflux. Asemenea acestora, trend-urile iau nastere, vin, pleaca si se intorc. Trend-urile se dezvolta organic, fie ca acestea reprezinta raspunsul pietei pentru a satisface o nevoie sau accesibilitatea ridicata a unor produse pentru mai multe tipuri de persoane. Indiferent de cauza, curentii actuali din design reflecta etape si schimbari prin care societatea trece.

In contextul anului 2022 este important sa ne ghidam dupa trend-urile in materie de amenajari interioare cu gandul la viitor, alegand piese si culori atemporale si mentinand astfel o atitudine sustenabila.

Design-ul biofilic, prezent in casele noastre

De-a lungul timpului, spatiile verzi au fost inlocuite de numeroase cladiri gri, in care noi traim o mare parte din timp departe de natura. Introducand elemente de design biofilic, ne vom putea apropia de natura, creand spatii care respira si care ne inspira. Printre aceste elemente se numara formele geometrice inspirate din mediul inconjurator, plantele vii, materialele naturale si motivele vegetale.

Lambriul Kronowall este disponibil in nuante si texturi inspirate din natura, integrandu-se perfect in living-uri si spatii pentru birouri. 

Detalii traditionale, inapoi acasa

Designerii au observat un trend ascendent in dorinta oamenilor de a aduce inapoi elemente de mobilier si decoratiuni clasice, traditionale, din nevoia de confort si din nostalgia pe care o resimtim cu totii. Piesele vintage, combinatiile de print-uri si texturi, culorile vii care au definit anii `70 pot fi scoase in evidenta de parchetul Vintage Classic, care va oferi o senzatie de spatialitate si caldura vizuala oricarui spatiu datorita decorurilor lemnoase care imita lemnul masiv.

Organizare sustenabila pentru minte si natura

Schimbarile climatice afecteaza societatea si comunitatile in care traim, iar datoria noastra este sa adoptam o atitudine sustenabila fata de natura, alegand piese de mobilier atemporale care pot fi redecorate ori de cate ori ne dorim. Acest corp de mobilier intr-un decor de stejar realizat din PAL Kronodesign este exemplul perfect de versatilitate si sustenabillitate.

FOTO: krono-original.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului