Amenajarea casei

#amenajare dormitor #dressing #dormitor

Alegerea dressing-ului din dormitor - ce elemente trebuie sa iei in calcul inainte de achizitie?

O viata plina si linistita incepe odata cu organizarea, iar dulapul de haine nu face exceptie. Cand vrei sa cauti un dressing care sa fie util si sa organizeze o selectie uriasa de haine sunt cateva detalii pe care trebuie sa le iei in considerare in procesul de achizitie: forma, culoarea, stilul si dimensiunea.

Evident, pe langa aspectul exterior al unui dressing pentru dormitor, important este ce se ascunde in spatele usilor inchise. Astfel, o compartimentare inteligenta te va ajuta sa iti ordonezi intreaga garderoba, astfel incat orice obiect vestimentar ai cauta sa il gasesti imediat.

Iata criteriile de care sa tii cont in alegerea unui dressing dormitor de pe hobbymobila.ro:

Alegerea dressingului in functie de dimensiunea camerei

Online, dar si in magazinele fizice, vei gasi o larga varietate de modele de dressinguri, potrivite pe orice tip de spatiu. Specialistii in design interior sustin ca un dressing prea mare, intr-o incapere de mici dimensiuni, va crea o atmosfera sufocanta. La polul opus, intr-o camera de dimensiuni generoase ar fi si pacat sa nu optezi pentru un dressing generos, care sa aiba compartimente pentru umerase, rafturi si sertare.

Dressing-urile cu usi glisante

In cazul in care vrei un dressing generos, cel mai bine ar fi sa optezi pentru modelele de dulapuri cu usi glisante. Sunt extrem de practice, dar te ajuta sa salvezi si mult spatiu. In plus, poti adauga oglinzi autoadezive, care vor lumina intreaga incapere si vor crea senzatia de spatialitate.

De ce sa optezi pentru dressinguri de dimensiuni generoase?

Daca dispui de spatiu suficient de joaca, ar fi indicat sa optezi pentru un dressing cu adevarat mare, astfel incat sa iti creezi dulapul visurilor tale: compartimente bine definite, rafturi pentru diverse articole vestimentare sau pantofi si sertare pentru bijuterii. 

Ceea ce ar mai trebui adaugat este faptul ca stilul vestimentar poate fi decisiv in compartimentarea dressingului. Cu alte cuvinte, daca optezi pentru o garderoba office sau eleganta este indicat sa achizitionezi un dulap prevazut cu mai multe bare pentru umerase, pentru a evita sifonarea obiectelor vestimentare.

In cazul in care preferi un stil casual, dressing-ul ales ar trebui sa cuprinde multe rafturi, pe care sa fie depozitate blugi, tricouri, pulovere pentru perioada rece, cardigane. Dar nici aici nu trebuie sa neglijezi bara pentru umerase, ce se va dovedi extrem de utila pentru depozitarea gecilor si a sacourilor casual.

In cazul in care preferi tinutele versatile, cea mai buna alegere este un dressing compartimentat cu rafturi, cel putin doua bare pentru umerase si multe sertare. Si cum orice femeie apreciaza pantofii si adora sa ii cumpere, trebuie sa te asiguri ca dulapul ales pentru depozitare are suficient spatiu pentru fiecare pereche de pantofi achizitionata. Daca nu vrei sa cumperi un dulap special pentru pantofi sau nu ai suficient spatiu disponibil, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un dressing prevazut cu multe rafturi in partea inferioara.

Daca ai o casa amenajata in stilul vintage, o buna idee de dressing este dulapul Teisendorf pictat 130/59/189 cm, realizat din lemn masiv de molid și MDF, prevazut cu doua usi ale caror exterior este pictat manual, cu multa atentie. La interior, compartimentarea include un raft, o bara pentru umerase si doua sertare.

In cazul in care esti adepta unui stil modern, cea mai buna alegere este dulapul cu 3 usi Kulmbach 270/60/210 cm. Acesta este realizat dintr-o combinatie de PAL si MDF, avand culoarea alba mat, iar la exterior dispune de o oglinda de dimensiuni generoase. Din punct de vedere al compartimentarii, la interior se regasesc trei bare de umerase si trei polite, deci vei avea spatiu suficient de depozitare pentru rochii, fuste, sacouri sau orice alte obiecte vestimentare care se pot sifona.

In cazul in care esti adepta elegantei, o alta propunere este dulapul 6 usi Eliza negru 281,4/59,5/232 cm, realizat din PAL acoperit cu melamina si avand elemente decorative aurii, aplicate. Suprafata lucioasa este foarte usor de intretinut, deci nu trebuie sa iti faci griji cu privire la amprente. La interior, dulapul ascunde trei rafturi si trei bare pentru haine, fiind un model potrivit pentru persoanele ale caror garderoba este in stilul casual-elegant.

Cum arata pentru tine dressing-ul ideal?

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea