INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Amenajarea casei

#mituri #incalzire electrica #realitate # incalzire prin pardoseala

Incalzirea electrica prin pardoseala – intre mituri si realitate

Exista o multime de argumente de ce incalzirea electrica prin pardoseala nu este o alegere buna. Haideti sa lamurim o data pentru totdeauna aceste mituri, astfel incat dumneavoastra sa va puteti simti confortabil si in siguranta folosind aceasta solutie moderna de incalzire.


Mituri legate de instalare:

Complicat de instalat. Covorasele pentru incalzirea electrica prin pardoseala sunt o solutie care poate fi montata atat intr-o camera nou construita, cat si pe o pardoseala veche. Timpul pentru instalare va fi acelasi, indiferent de tipul de pardoseala sub care este instalat sistemul.

Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi utilizata numai in bai. Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi utilizata in toate tipurile de incaperi (dormitoare, bucatarii si holuri) si in toate tipurile de cladiri: case existente, case nou-construite, blocuri de apartamente, cladiri renovate, cladiri publice (de exemplu: crese, gradinite).

Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi instalata numai sub teracota sau gresie. Incalzirea prin pardoseala poate fi instalata sub o multime de tipuri diferite de pardoseala, inclusiv parchet, placi ceramice, piatra naturala, mozaic, podea din lemn, parchet laminat, linoleum, covor. Mai mult, spre deosebire de radiatoarele instalate pe perete, acest sistem nu ocupa spatiu, oferindu-va mai mult loc liber.

O eroare in sistem inseamna ca va trebui sa scoateti toata podeaua. Nu este nevoie sa scoateti intreaga podea. Daunele vor fi localizate cu precizie (la centimetru), astfel incat nu va fi nevoie sa indepartati si reparati decat o piesa. Cablurile de incalzire sunt durabile, detin o garantie de durata si, in afara de releul termostatului, nu exista alte parti detasabile, cum ar fi pompele, supapele sau compresoarele din sistemul de incalzire hidraulica, deci, practic nu are nevoie de intretinere.


Mituri legate de utilizare:

Incalzirea electrica prin pardoseala este dificil de reglat. Acest sistem de incalzire prin pardoseala este foarte usor de utilizat. Poate fi controlat in doua moduri: cu ajutorul unui termostat separat in fiecare camera sau prin intermediul unui singur dispozitiv format dintr-un panou central principal, care este folosit pentru a controla senzorii si termostatele din intreaga casa. Panoul de control este simplu si usor de utilizat si va ajuta sa economisiti energie, deoarece puteti seta temperatura optima. Acesta functioneaza in conformitate cu un program individual.

Incalzirea electrica prin pardoseala este costisitoare. Un sistem hidraulic de incalzire prin pardoseala este cu aproximativ 52% mai scump decat un sistem electric de incalzire. Un sistem cu radiator traditional este cu 34% mai scump decat un sistem de incalzire electric. Temperatura medie a camerei poate fi redusa cu precizie, chiar si cu 1 sau 2 grade Celsius. Aceasta inseamna ca pierderile de energie pot fi reduse cu 10 - 20%, un beneficiu nu doar in ceea ce priveste costurile, ci si pentru mediul inconjurator. Acestea sunt cele mai ieftine sisteme de incalzire pe care puteti sa le cumparati. Costurile de cumparare si de functionare ale sistemului se amortizeaza in 10 ani.

Incalzirea electrica prin pardoseala este doar pentru perioadele de iarna. Incalzirea prin pardoseala poate fi folosita in orice moment al anului, un aspect important daca tinem cont de zilele mai reci, care por aparea chiar si in timpul verii. Acest sistem va ofera, de asemenea, confort suplimentar in zilele calde, cand temperatura camerei este ridicata, dar gresia ramane foarte rece. Incalzirea electrica poate aduce gresia la o temperatura confortabila, un beneficiu pe care cu siguranta il vor aprecia copiii dumneavoastra.

Caldura se ridica la doar pana la inaltimea de 1 metru. Distributia temperaturii in intreaga camera este aproape perfecta. Temperatura in apropierea podelei va fi putin mai ridicata decat cea de nivelul tavanului. Prin urmare, picioarele dumneavoastra se vor incalzi placut, fara a ne molesi prin supra-incalzirea capului.


Mituri legate de sanatate:

Incalzirea electrica prin pardoseala va poate afecta sanatatea. Incalzirea prin pardoseala nu are nici un efect asupra starii dumneavoastra de bine. Cablurile sau covorasele pentru incalzire plasate direct sub pardoseala asigura o temperatura corecta in intreaga incapere. Si, sa recunoastem, este foarte placut sa va puteti plimba desculti pe o pardoseala calda. Mersul cu picioarele goale, in special pe o suprafata dura, face bine pentru sanatate, mai ales la copii. Picioarele controleaza miscarea intregului corp si mersul descult are un impact indirect asupra structurii oaselor si procesului de calcifiere, care este foarte important in timpul cresterii.

Efectul de picioare "grele" si umflate. Aceasta senzatie se va produce numai in cazul in care temperatura este prea mare. Incalzirea prin pardoseala nu are nici un efect asupra starii dumneavoastra de bine. Mai mult, optimizeaza circulatia aerului si temperatura camerei pentru a asigura mentinerea sanatatii dumneavoastra.

Creste cantitatea de praf. Miscare lenta a aerului nu ridica praful. Cu instalarea corecta si setarea temperaturii optime, nu va creste viteza de circulatie a aerului, nivelul bacteriilor sau alergenilor si se va mentine nivelul optim de umiditate. Sistemul este potrivit chiar si pentru persoanele cu alergii, dat fiind ca acesta nu ridica praful.


Despre Devi

Producatorul Danfoss al sistemelor DEVI este lider european in domeniul sistemelor de incalzire electrica prin pardoseala si in domeniul sistemelor exterioare pentru topirea ghetii si zapezii - poziie pe care o ocupa datorita interesului pentru sistemele avansate, fabricate in cele mai avansate centre mondiale de competenta pentru incalzirea prin pardoseala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului