Amenajarea casei

#otet #frigider #cuptor #cuptor cu microunde #curatenie #masina de spalat #prajitor de paine #filtru de cafea

Ghid de curatare a electrocasnicelor in mod natural si eficient

Indiferent daca esti o femeie care a transformat gatitul intr-o pasiune si nu te mai desparti de bucatarie ori nu te apropii de ea decat atunci cand este absolut necesar, electrocasnicele tale nu mai au stralucirea de altadata dupa ani intregi de utilizare. Acum sunt incarcate de urme de grasime, stropi de ulei, urme de degete unsuroase sau resturi de mancare, o priveliste tot mai neplacuta sub stralucirea razelor de soare la inceput de primavara.

Stii cum poti reda frumusetea electrocasnicelor tale, fara a folosi produsele chimice din comert, care iti distrug pielea si iti afecteaza plamanii? Le poti salva cu ingrediente si solutii naturale pe care le ai deja in casa, printr-o curatare rapida si eficienta!

Cuptorul

Pentru ca este folosit pentru prepararea a numeroase feluri de mancare, cuptorul se numara printre electrocasnicele dificil de curatat. Pune intr-un vas apa minerala si bicarbonat de sodiu, apoi aplica solutia pe toate partile cuptorului. Dupa ce ai terminat, adauga putin otet alb intr-un recipient pulverizator si aplica-l din abundenta.

Lasa solutia sa actioneze peste noapte, iar dimineata, dupa ce stergi cuptorul cu o carpa, va fi ca nou!

Frigiderul

Goleste-l si arunca alimentele expirate si mancarea veche. Aplica praf de copt pe o carpa umeda din microfibra si sterge de jos in sus. Scapi astfel de mirosuri, dar si de eventualele urme de murdarie.

Cuptorul cu microunde

Umple o ceasca cu suc de lamaie (un dezinfectant si antiseptic natural) si incalzeste-o pana cand lichidul fierbe, apoi introdu solutia in cuptor. Acidul din aburul sucului de lamaie va face toata treaba si va indeparta murdaria de pe partile laterale ale cuptorului. Apoi, tot ce ai de facut este sa stergi cu o carpa curata.

Prajitorul de paine

Goleste prajitorul de firimiturile ramase prin el, apoi sterge-l usor cu o carpa inmuiata in putin otet alb.

Filtrul de cafea

Toarna otet in compartimentul de apa al filtrului de cafea si lasa-l sa mearga timp de doua cicluri. Inlocuieste otetul cu apa si repeta procesul de cateva ori, pana cand apa este limpede. Spala filtrul cu apa si va fi ca nou.

Masina de spalat

Toarna o cana de otet in lacasul pentru detergent si porneste masina la ciclul cu cea mai mare temperatura. Daca ai o masina cu functie de uscare, scoate filtrul de scame si curata-l.

Sursa foto:popohomesolutions.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare