Amenajarea casei

# living minimalist #living

5 lucruri din living la care sa renunti daca iti doresti un spatiu minimalist

Un stil minimalist poate crea cele mai linistitoare livinguri care ne invita cu adevarat sa ne relaxam. Iar vestea buna vine din faptul ca este incredibil de usor sa adaugi putin minimalism amenajarii existente fara a face schimbari majore.

Livingul minimalist este adesea caracterizat de un design aerisit si bine definit, planuri spatioase, palete de culori deschise si absenta detaliilor arhitecturale. Inlocuirea pieselor de mobilier masive, gasirea unor solutii de depozitare multifunctionale pentru camera de zi si indepartarea obiectelor care nu au o utilitate bine stabilita vor crea, cu siguranta, o estetica mai minimalista.

Iata la ce lucruri din living poti renunta pentru un spatiu minimalist:

1. Lucrurile care aduna praf

In ceea ce priveste obiectele de decor si mobilier, unele raman nemiscate din locul initial timp de ani de zile.

Elibereaza masuta de cafea, rafturile, fa curatenie in living cat timp suprafetele sunt libere, apoi rearanjeaza obiectele pentru a face ca lucrurile sa para noi.

Expune piesele decorative intr-o forma triunghiulara sau asaza cel mai inalt element flancat de doua piese mai mici. Orice decoratiuni de sezon si maruntisuri care s-au adunat de-a lungul timpului pot disparea.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a obtine un spatiu minimalist este sa inventariezi ceea ce folosesti, de fapt. Multi oameni sfarsesc prin a pastra obiecte de care se tem sa se desparta, dar, de asemenea, nu au mai utilizat acele piese de ceva timp.

2. Prea multe obiecte decorative mici

Unele piese de decor mici aranjate pe rafturi adauga personalitate, dar prea multe fac lucrurile sa para aglomerate si dezordonate.

Gandeste-te la mai mare si mai putin atunci cand vine vorba de elemente decorative. Tinteste spre piese mai mari, de impact, cum ar fi o piesa de arta supradimensionata sau un cristal in loc de zece mici suporturi de lumanari. Vei obtine un spatiu elegant si ordonat.

Accesorizarea excesiva este cea mai usoara modalitate de a face ca un spatiu sa para aglomerat. Incearca sa reduci decorul si sa folosesti doar cateva accente. Incorporarea unor obiecte din materiale, precum lemnul, metalul sau betonul, aduce un sentiment de autenticitate si atemporalitate in camera. Nu numai ca aceste materiale contribuie la sentimentul minimalist, dar adauga si interes vizual si un sentiment de durabilitate.

3. Masuta de cafea

Oricat de socant ar putea parea, de fapt, nu ai neaparat nevoie de o masuta de cafea in living. Sigur ca o masa sic din piatra sau cu un cadru auriu arata bine, dar adevarul este ca acestea ocupa mult spatiu.

Asadar, daca esti in cautarea functionalitatii si iti doresti o estetica minimalista, inlocuieste mesele de cafea voluminoase cu o masuta laterala mica. Acestea permit o dispunere mai libera si mai adaptabila a livingului perfecta pentru camerele de zi mici. In plus, pot fi depozitate chiar langa canapea si sunt mult mai usor de folosit, indeplinind functii multiple.

Daca livingul este locul unde te pozitionezi pentru a participa la sedintele online, ai putea spune ca masuta de cafea iti este utila. Cu toate acestea, ai putea lua in considerare amplasarea unui birou alb, cu design simplu si elegant, langa o fereastra si, astfel, vei putea participa la sedintele online stand confortabil pe scaun, la birou, avand o postura mult mai potrivita pentru o sedinta cu managerii.

4. Unitati media invechite

Nu este nimic in neregula cu un televizor vintage, dar un televizor montat pe perete pare mai potrivit pentru un stil minimalist. Indeparteaza unitatile de depozitare media voluminoase, cum ar fi DVD player-ele, deoarece acestea ocupa, de obicei, mult spatiu si domina aspectul vizual al unei camere de zi.

Daca inca mai folosesti DVD-uri sau CD-uri, inlocuieste unitatea media cu o consola media de dimensiuni mai mici care sa gazduiasca doar dispozitivele media esentiale sau opteaza pentru un televizor minimalist montat pe perete.

5. Iluminarea excesiva

Mai putin inseamna mai mult si in ceea ce priveste iluminatul. Desi un iluminat adecvat este esential pentru orice camera de zi, corpurile de iluminat excesive pot crea un mediu coplesitor si aglomerat si ar trebui indepartate dintr-o camera de zi minimalista.

Muta in dormitoare lampile de podea, lampile suspendate sau lampile de masa care nu contribuie la schema generala de iluminare a camerei de zi. Foloseste cateva corpuri de iluminat plasate strategic care asigura o iluminare adecvata si mentin un spatiu minimalist.

Asadar, minimalismul se refera la subtilitate, iar adoptarea acestui stil de design interior iti permite sa te concentrezi asupra a ceea ce conteaza cu adevarat. Creeaza un sanctuar in care te poti relaxa, te poti destinde si iti poti gasi pacea in simplitatea mediului inconjurator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului