Amenajarea casei

# stil nordic #amenajare living #living

Vrei sa-ti amenajezi livingul in stil nordic? De ce sa tii cont?

Stilul nordic in designul interior a devenit extrem de popular in ultimii ani, si pe buna dreptate. Este un stil simplu, functional si estetic placut, care emana o atmosfera calda si confortabila. Daca iti doresti un living care sa fie un sanctuar de liniste si echilibru, amenajat cu gust si rafinament, stilul nordic ar putea fi alegerea perfecta pentru tine. Iata cateva reguli importante de ce ar trebui sa tii cont in amenajarea livingului in stil nordic:

 

Luminozitate si spatiu

Stilul nordic pune accent pe lumina naturala si pe crearea unei senzatii de spatiu. Asadar, asigura-te ca ai ferestre ample si lasa cat mai multa lumina sa patrunda in camera. Foloseste culori deschise pe pereti, cum ar fi alb, bej sau tonuri pastelate, pentru a amplifica senzatia de lumina si spatiu.

Minimalism si functionalitate

Stilul nordic se caracterizeaza prin minimalism si functionalitate. Evita aglomeratia si opteaza pentru piese de mobilier simple, cu linii curate si forme geometrice. Alege mobila cu spatii de depozitare integrate pentru a pastra ordinea in living. Este important sa te asiguri ca fiecare piesa de mobilier are o functie si este aleasa cu atentie pentru a se incadra in estetica generala a stilului nordic.

Culori naturale si texturi

Stilul nordic se inspira din natura, asa ca opteaza pentru culori naturale si neutre. Alb, gri, bej, dar si tonuri de albastru si verde sunt culorile preferate in acest stil. Poti adauga accente de culoare in decor prin intermediul textilelor sau obiectelor decorative. De asemenea, poti integra texturi naturale, cum ar fi lemnul si lana, pentru a aduce caldura si autenticitate in living.

Accentele hygge

Conceptul de "hygge" reprezinta un element cheie al stilului nordic. Hygge este despre a te bucura de momentele mici si a crea o atmosfera confortabila si linistita in casa. Adauga elemente care promoveaza o stare de bine, cum ar fi lumanari, perne si paturi pufoase, plante verzi si obiecte decorative care aduc caldura si confort in spatiu.

Adu plante in casa ta

Stilul nordic pune accent pe aducerea naturii in interior. Adauga plante de interior pentru a aduce viata si prospetime in living. Plantele verzi, decorative, vor completa aspectul natural si vor crea o atmosfera mai sanatoasa si mai vibranta in camera.

Simplitate si ordine

Stilul nordic este despre simplitate si ordine. Evita supraaglomerarea spatiului si pastreaza doar obiectele esentiale. Organizeaza-ti lucrurile in spatii de depozitare bine concepute pentru a mentine ordinea si a obtine un aspect minimalist si armonios.

Corpuri de iluminat

Iluminatul este esential in amenajarea unui living in stil nordic. Opteaza pentru lumina ambientala calda, care sa creeze o atmosfera relaxanta in camera. Foloseste lampi de podea, veioze si plafoniere cu lumina difuza pentru a accentua atmosfera cozy.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare