Amenajarea casei

#canapele #canapea extensibila

Cand functionalitatea intalneste stilul: canapeaua extensibila

Despre canapeaua extensibila se poate spune ca este inventia secolului in materie de mobilier, fie si doar pentru ca peste cativa ani se implineste un secol de la inventarea ei.

 

La inceputul anilor 30 ai secolului trecut, un sicilian emigrat in SUA, Bernard Castro, a adus pe piata canapeaua extensibila (the sleeper sofa). Inovatia a devenit celebra in toata lumea datorita reclamei difuzate la posturile de televiziune incepand cu anul 1948, reclama in care Bernadette, fiica de numai 4 ani a producatorului, demonstra cat de usor se transforma canapeaua extensibilia intr-un pat confortabil – atat de usor, incat si un copil o poate face! (so easy, even a child can do it!)

Aproape un secol mai tarziu, in universul design-ului interior - in care spatiul si estetica joaca roluri cruciale - canapelele extensibile inca reusesc sa cucereasca inimile celor ce doresc sa-si transforme locuinta intr-un spatiu modern si versatil.

Canapelele extensibile sunt astazi concepute pentru a satisface nevoile in continua schimbare ale vietii moderne. Cu ajutorul mecanismelor avansate, acestea se transforma rapid si usor intr-un pat confortabil, oferind confort desavarsit musafirilor sau membrilor familiei.

insa functionalitatea lor nu se opreste aici! Designerii italieni nu contenesc sa creeze modele in stiluri diferite, prevazute cu spatii de depozitare inteligent integrate, fara a face niciun compromis in ceea ce priveste aspectul estetic. Canapelele extensibile cu spatii pentru depozitare rezolva de multe ori problema cand vine vorba de pastrarea paturilor de la un sezon la altul. Volumul generos de depozitare ofera un extra-spatiu util in orice locuinta.

Canapelele extensibile se afla in topul preferintelor si datorita varietatii de stiluri disponibile. Indiferent daca preferati stilul minimalist, clasic sau modern, veti gasi cu siguranta modelul care se integreaza perfect in spatiul dumneavoastra.

Nu intamplator am folosit termenul generic de spatiu… Datorita evolutiei design-ului si preocuparii continue a marilor creatori pentru inovatie (deopotriva in functionalitate si in design) canapele extensibile devin tot mai mult o optiune viabila pentru alte spatii, inafara de locuinta: birouri, camere de hotel, centre comunitare sau culturale etc.

In plus, o gama variata de culori, texturi si materiale va permite sa alegeti piesa de mobilier care completeaza in mod armonios decorul camerei in care este amplasata. Astfel, canapelele extensibile devin elementul central al oricarui living sau dormitor, aducand un plus de confort si eleganta spatiului.

OK, cel mai probabil suntem cu totii de acord cu faptul ca o canapea extensibila este piesa de mobilier care combina perfect functionlitatea cu design-ul si versatilitatea. Dar ce trebuie sa avem in vedere cand decidem sa achizitionam o astfel de canapea?

Marimea si spatiul disponibil: masurati cu atentie spatiul disponibil si asigurat-va ca aveti suficient loc pentru a extinde canapeaua si pentru a circula in jurul ei. Luati in considerare si dimensiunea usii, si sensul in care aceasta se deschide.

Mecanismul de extensie: exista diverse sisteme de extensie disponibile. Alegeti unul usor de manevrat, mai ales daca veti utiliza frecvent canapeaua extensibila cu functia de pat.

Calitatea materialelor: verificati materialele din care este confectionata – atat finisajul, cat si structura si mecanismele de extindere! Optati pentru materiale durabile si usor de intretinut, care sa reziste in timp. Pielea, fibrele textile sau microfibrele pot fi optiuni excelente, in functie de preferintele dumneavoastra si de stilul camerei.

Pentru a va contura si mai bine ideea despre cum ar trebui sa arate canapeaua extensibila ideala, vizitati chiar acum rovere.ro. Va asteptam si in magazinele Rovere Mobili cu o gama larga de canapele extensibile in stiluri diferite si cu nenumarate variante de personalizare.  

FOTO: rovere.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare