Amenajarea casei

#casa #renovare casa #sfaturi practice #renovari

4 lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a renova casa

Vrei sa dai un aer proaspat casei tale inainte de Sarbatori? Nu te avanta totusi in acest proces inainte de a-ti face niste calcule si de a tine cont de anumiti factori foarte importanti, ce trebuie bine pusi la punct inainte de a te apuca sa iti renovezi casa. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti renovezi casa:


1. Buget, buget, buget

Banii nu sunt niciodata indeajuns, iar cheltuielile neprevazute apar tot timpul. Daca vrei insa sa iti renovezi casa, o poti face destul de usor si ieftin daca iti pui imaginatia in joc. Astfel, imediat ce ai strans fondurile necesare, inspiratia va aparea ca prin magie. Inainte de a te apuca insa de renovarea casei, gandeste-te bine ce schimbari vrei sa faci si intereseaza-te cat costa. La aceasta suma mai adauga inca 20% cheltuieli neprevazute.


2. Fii realist

Daca vrei sa ai un start bun in ceea ce priveste renovarea casei, incearca sa te bazezi si pe experientele altora. Intreaba-ti prieteni ce cheltuieli au avut cu renovarea casei, iar apoi incearca sa fii si tu realist in ceea ce priveste bugetul si resursele tale pentru a-ti transforma casa intr-una surprinzatoare. Pune-ti la punct un plan. De exemplu daca vrei sa iti faci o bucatarie sofisticata, in care sa folosesti produse de inalta calitate, precum marmura sau granit, atunci ia in calcul si varianta renovarii in timp. Decat sa faci compromisuri, mai bine astepti sa faci lucrurile asa cum ai visat.


3. Fa o cercetare

Inainte de a te apuca de renovarea casei, asigura-te ca ai o viziune clara asupra schimbarilor pe care vrei sa le faci. Strange fotografii, cutreiera magazinile si cauta pe internet decorurile pe care vrei sa le aplici in casa ta. O idee generala asupra modului in care vrei sa iti aranjezi casa iti va usura munca. Daca simti ca esti insa coplesit si ca este foarte greu sa alegi designul perfect, atunci apeleaza la serviciile unui decorator.


4. Atentie la detalii

Gandeste in ansamblu inainte de a incepe renovarile in casa. Detaliile sunt esenta atunci cand vine vorba despre schimbari spectaculoase in casa. Ai grija ca totul sa fie bine pus la punct: de la robineti pana la nuantele pe care vrei sa le adopti. Asigura-te, de asemenea, ca ai o lista cu toate ustensilele necesare renovarii, pentru a nu face numeroase drumuri la magazin pentru a cumpara tot felul de maruntisuri. Vei pierde timp, dar si toata rabdarea.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului