Amenajarea casei

#mobila #amenajarea casei #bucatarie #mobila bucatarie #bucatarie moderna #bucatarie vintage

Care este stilul bucatariei tale?

Bucataria este, fara indoiala, spatiul caruia trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie, deoarece aici pregatesti mancarea, aici mananci si, de ce nu, aici stai cu prietenii la o cafea sau o cina copioasa. Te-ai intrebat vreodata care este stilul bucatariei tale? La prima vedere, ai putea spune ca bucataria nu trebuie sa aiba un stil anume, insa daca iti pasa de latura estetica, ar trebui sa tii cont de modul de amenajare. Iata cateva caracteristici care te vor ajuta sa descoperi care este stilul bucatariei tale.

Bucataria moderna

Bucataria moderna imbina cel mai bine esteticul cu functionalul. Asadar, in acest spatiu vei gasi cu usurinta tot ceea ce iti trebuie, deoarece mobilierul este bine compartimentat si adaptat nevoilor tale, dar in acelasi timp ai parte si de un aspect elegant, placut pentru ochi.

Din bucataria moderna nu lipseste mobilierul cu finisaj lucios sau mat, in culori neutre (maro inchis, maro deschis, bej, negru si alb) sau culori mai indraznete (verde, bleumarin, bordo si rosu). De asemenea, aparatele electrocasnice sunt alese in nuanta inoxului si sunt incorporate in mobilier.



Sursa foto: oazi.net

Bucataria minimalista

Bucataria minimalista are un stil deosebit si se remarca prin simplitate, linii drepte si reducerea mobilierului si a aparatelor electrocasnice la strictul necesar. In bucataria minimalista niciun lucru nu este in plus, deoarece se urmareste obtinerea unui spatiu aerisit, sofisticat. In general, in bucataria minimalista predomina albul, negrul si griul.



Sursa foto: minimalisti.com

Bucataria rustica

Stilul rustic se remarca prin utilizarea unui mobilier masiv, de obicei in nuanta naturala a lemnului sau intr-o nuanta de maro. Intr-o bucatarie amenajata in stil rustic rareori vezi aparate electrocasnice incorporate, dar este posibil sa apara peretele din caramida. Nu lipseste fata de masa din material textil sau din musama si nici dulapioarele cu vedere la vesela.

In ansamblu, bucataria rustica se situeaza undeva la limita dintre traditional si modern, vechi si nou, deoarece "fura" cate ceva de la fiecare stil in parte.



Sursa foto: kitchendesignimages.com

Bucataria vintage

Bucataria vintage este foarte primitoare si aproape ca te duce cu gandul la bucatariile bunicilor. Mobilierul cu aspect antichizat, electrocasnicele cu model retro si culorile sterse, toate aceste caracteristici definesc stilul vintage.

Asadar, care este stilul bucatariei tale?

Sursa foto: momtoob.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea