Amenajarea casei

# amenajare mobila #mobilier dormitor #mobila dormitor #dormitor

3 aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi un set de mobila pentru dormitor

Una dintre eele mai importante si utilizate incaperi din orice casa este dormitorul. Acesta ne ofera intimitatea de care avem nevoie. Este locul in care ne odihnim, ne relaxam si petrecem o mare parte din timpul nostru.

Fiind incaperea in care ne incarcam bateriile, ea trebuie sa arate impecabil. Amenajarea dormitorului trebuie sa fie armonioasa, astfel incat sa ne putem bucura de mediul potrivit pentru relaxare.

In cazul in care ai achizitionat de curand casa mult visata, este important sa alegi cu atentie un set mobila dormitor. Aceasta decizie nu trebuie luata in graba, deoarece exista riscul ca odata cu trecerea timpului, sa fii nemultumit de piesele de mobilier pe care le-ai ales. Este esential ca dormitorul sa indeplineasca atat un rol functional, cat si unul estetic, motiv pentru care ar trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte, inainte sa achizitionezi mobila:

1. Confortul pe care ti-l ofera

Pentru ca este o incapere folosita preponderent pentru relaxare, ea trebuie sa fie confortabila. De aceea, este recomandat ca setul de mobila pentru dormitor sa contina un pat suficient de mare, astfel incat sa nu stai intr-o pozitie incomoda, ci sa ai loc sa te desfasori. Totodata, este important ca salteaua aleasa sa-ti mentina spatele intr-o pozitie corecta si sa contribuie la un somn odihnitor si relaxant.

2. Compartimentarea pieselor de mobilier

Pe langa relaxare, dormitorul este camera folosita pentru depozitarea articolelor de imbracaminte, a lenjeriilor de pat, precum si a altor obiecte de uz zilnic (incarcatoare, cosmetice, medicamente etc.). Din acest motiv, atunci cand alegi un set mobila dormitor, trebuie sa te asiguri ca este bine compartimentat.

Acesta trebuie sa contina dulapuri prevazute cu rafturi (dressinguri, comode, noptiere etc.) care sa te ajute sa iti depozitezi lucrurile in cele mai bune conditii si sa le organizezi eficient, astfel incat sa le poti gasi rapid atunci cand vei avea nevoie de ele.

3. Calitatea materialelor

Investitia intr-un set mobila dormitor este de durata. Probabil ca nici tu nu iti doresti sa schimbi mobila o data la cateva luni, motiv pentru care este esential sa fii atent la calitatea materialelor din care este fabricata. Daca vei opta pentru un set realizat din materiale de top, vei avea garantia ca se va mentine intr-o forma impecabila multi ani la rand.

Pentru a te asigura ca nu vei da gres in aceasta privinta, poti studia oferta magazinului online VreiMobila.ro. Acesta iti pune la dispozitie o selectie deosebita de seturi de mobila pentru dormitor realizate din materiale de inalta calitate, extrem de rezistente la uzura. In plus, iti ofera preturi avantajoase si posibilitatea de a plati in rate produsele achizitionate.

Inainte sa faci o achizitie, nu uita sa masori toate suprafetele din dormitor. Doar in acest mod vei putea alege produsele potrivite. De asemenea, inainte sa iei o decizie, este recomandat sa faci un exercitiu de imaginatie. Incearca sa vizualizezi unde va fi pozitionata fiecare piesa de mobilier, pentru a-ti da seama daca este intr-adevar setul de mobilier potrivit pentru dormitorul tau.

Poti face o schita cu aceasta camera, pe care sa marchezi locurile in care va fi asezata mobila. Astfel, vei putea sa-ti dai seama mai bine cum va arata camera dupa asezarea setului de mobila dormitor si vei reusi sa iei cea mai buna decizie! 

FOTO: vreimobila.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea