Amenajarea casei

#redeocrare living #living

Cum sa dai un nou aer livingului tau

O camera spatioasa precum livingul iti ofera atat de multe posibilitati de amenajare, incat poate sa devina dificil sa dai viata ideilor tale. De aceea, venim in ajutorul tau cu cateva sugestii usor de pus in practica prin care poti sa ii redai livingului tau un aer nou cu o simpla decorare.

 

De la covor si amplasarea decoratiunilor si pana la montarea unui tapet pentru living care sa ofere viata peretilor goi, vei regasi mai jos cele mai accesibile solutii pentru camera in care iti petreci timpul alaturi de familie sau de prieteni.

Schimbari majore cu minimum de efort

Ai decis sa schimbi aproape total stilul livingului, insa iti doresti ca acest lucru sa aiba loc fara sa te afecteze semnificativ din punct de vedere financiar si fara ca acea camera sa devina nelocuibila o buna perioada de timp. Atunci trebuie sa iti concentrezi atentia pe lucrurile mici, dar care dau tonul incaperii.

Stim ca in casele moderne majoritatea obiectelor de mobilier sunt create la comanda, de cele mai multe ori optandu-se pentru aceasta varianta pentru a valorifica pana si cel mai mic spatiu din casa. Acolo unde situatia ti-o permite, poti observa o minune atunci cand schimbi locul unei mese, a unui fotoliu sau a unui divan.

Multe persoane au tendinta de a lasa peretii unei camere goi pentru a crea senzatia de spatiu, insa acest lucru este o eroare de amenajare. Nu peretii goi ofera senzatia de spatiu, ci modul in care este amplasata mobila, nuantele folosite in amenajare, precum si dimensiunea decoratiunilor si numarul lor. Astfel, daca ai un perete gol, nu ezita sa iti indrepti privirea catre un tapet personalizat si profita de aceasta oportunitate de a oferi personalitate incaperii.

Decoratiunile textile dintr-o incapere sunt esentiale. Covorul, pernele de pe canapea, paturica asezata intentionat pe fotoliu, perdelele, fie ele insotite sau nu de draperii, toate acestea sunt accesorii care pot schimba total aerul din living. In functie de textura lor, culorile lor, poti sa oferi camerei un aer jucaus, vintage sau modern.

Plantele aduc o nota finala de viata si prospetime in designul unei camere, mai cu seama intr-un living, de aceea acestea nu trebuie sa lipseasca indiferent care este dimensiunea livingului tau. Daca nu detii plante verzi, acestea trebuie sa se afle in capul listei de cumparaturi pentru reamenajarea livingului. In cazul in care ai deja cateva plante pe care le-ai crescut cu grija si suflet, poti opta pentru masti noi de ghiveci, care sa se asorteze din punct de vedere al stilului si al nuantelor cu noua ta camera.

Greseli de redecorare des intalnite

Redecorarea livingului poate sa fie o actiune simpla si placuta daca eviti de la inceput unele dintre cele mai intalnite greseli in acest domeniu.

- Masoara spatiul de care dispui pentru a vedea daca iti permite sa asezi in el toate obiectele pe care ti le doresti.

- Stabileste de la inceput stilul pe care vrei sa mergi si nu te abate de la el indiferent daca sunt elemente care iti fac cu ochiul in toate stilurile de design interior. In acest fel vei avea o incapere armonioasa, placuta ochiului si care sa te reprezinte.

- Inainte de a porni la cumparaturi, arunca o privire de ansamblu tuturor obiectelor pe care vrei sa le folosesti in living, de la decoratiuni si pana la covor sau canapea. Este posibil sa observi ca unele lucruri nu se potrivesc alaturi de celalalte si sa renunti la ele inainte de a le cumpara.

Pe langa toate aceste sfaturi de reamenajare simpla si rapida a incaperii in care iti petreci mare parte din timpul tau liber, este esential sa iti urmaresti atent stilul de viata si personalitatea. In acest fel, intreaga ta casa, nu numai livingul, te va oglindi perfect, iti va oferi ceea ce ai nevoie si te va face sa te simti ca acasa.

FOTO: vladila.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea