Amenajarea casei

# decor casa plante #plante de apartament #plante

Principalele 8 aspecte de care sa tii cont atunci cand decorezi casa cu plante de interior

Plantele sunt intotdeauna iubite pentru aspectul lor si pentru ceea ce ofera unei incaperi. Daca locuiesti intr-un mediu in care iernile sunt grele sau in care este dificil sa ai plante de exterior, ori daca locuiesti in apartament, ai nevoie de anumite specii care sa poata sa traiasca in ghiveci.

 

Vei putea astfel sa decorezi frumos si sa te bucuri de plante zilnic. Iata care sunt principalele 8 aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti sa decorezi casa cu plante de interior:

1. Plantele sunt usor de intretinut daca ai grija sa citesti despre caracteristicile lor

Fiecare tip de planta are anumite caracteristici. Vei putea descoperi informatii legate de locul in care trebuie sa le pui, de modul de ingrijire etc.

Asadar, trebuie sa ai grija sa le uzi la timpul potrivit si sa le acorzi timpul necesar. Daca faci acest lucru, o sa ai plante frumoase intotdeauna. Ele se pot creste in orice apartament sau casa si pot aduce multa bucurie oricaror persoane.

2. Plantele pot sa aiba nevoie de soare puternic, de umbra sau de zone medii, in care soarele nu bate mai mult de 6 sau 8 ore pe zi

Fiecare planta are anumite necesitati si trebuie sa primeasca un spatiu corespunzator pentru ceea ce are nevoie. Astfel, vei descoperi anumite plante cu posibilitate buna de crestere in soare puternic, iar altele cu nevoie de a sta la umbra sau in zone cu lumina medie. trebuie sa citesti instructiunile astfel incat sa stii unde le vei pozitiona.

3. Plantele pentru interior au nevoie sa fie udate conform specificului lor

Pentru a avea bine grija de plantele de interior si de exterior, trebuie sa cunosti nevoile lor de hrana. Apa este foarte importanta pentru a putea sa ai plantele pentru mult timp si pentru a te bucura de ele ani de zile. Asadar, poti sa le uzi zilnic sau o data pe saptamana, in functie de ceea ce stii despre ele. Vei putea citi informatii online despre fiecare planta in sine.

4. Plantele trebuie sa fie verificate constant pentru a nu avea daunatori

Daca ai anumite plante care au daunatori, trebuie sa actionezi imediat si sa ii elimini. Este important sa le verifici constant pe toate si sa te bucuri de plantele tale zilnic. Ele vor fi sanatoase daca le tratezi.

5. Plantele de interior pot sa fie cadoul perfect pentru cineva drag sau pentru cei care s-au mutat in casa noua

Daca vrei sa faci un cadou unic si frumos prietenilor tai care s-au mutat la casa noua, atunci poti sa le cumperi flori si plante de apartament. Le vei aduce bucurie si posibilitatea de a decora frumos locuinta cea noua si vei putea sa iti surpinzi prietenii cu plante deosebite, care sa le aduca frumusete zilnic.

6. Plantele pentru interior pot sa iti ofere cel mai simplu si frumos decor pentru orice tip de camera, indiferent de dimensiune si stil

Plantele de interior sunt o adevarata incantare pentru tine si pentru cei dragi tie, care locuiesc in aceeasi casa sau care te viziteaza. Ele sunt parte de natura, au flori si frunze frumoase, fascineaza prin aspectul lor.

Pot sa fie puse oriunde, indiferent de zonele cu lumina si umbra, daca sunt alese corespunzator. indiferent de stilul tau unic, de decorul din casa, poti adauga si plante de interior acolo unde simti ca se potrivesc.

7. Plantele de interior trebuie sa fie replantate intr-un ghiveci mai mare atunci cand nu mai au loc in cel mic

Este important sa stii ca plantele de interior au nevoie de un ghiveci corespunzator pentru dimensiunea lor. astfel, daca ai observat ca planta a crescut mai mult decat trebuie si ca nu mai are unde sa se extinda in ghiveci, trebuie sa o replantezi in spatiul potrivit.

Alege dimensiunea care sa fie buna si apoi verifica cel putin o data pe an daca a crescut asa cum ar avea nevoie. se replanteaza usor, folosind solul potrivit si avand grija la a face usor trecerea, cu multa grija pentru nevoile specifice ale plantei.

8. Poti folosi fertilizator daca plantele tale au nevoie

Fertilizatorul este uneori folosit si pentru plantele de interior, pentru a le ajuta sa creasca, sa se dezvolte, sa aiba nutrientii necesari si substantele necesare. Plantele trebuie sa fie parte din rutina ta zilnica sau saptamanala de ingrijire a casei.

Plantele pot decora frumos orice spatiu si iti pot aduce bucurie prin aspectul lor frumos. Plantele sunt vii si iti pot aduce oxigen sau alte beneficii legate de sanatate.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare