Accesorii

#alegere parfum #parfum

Cum sa-ti gasesti semnatura olfactiva

La ce ne referim cand vorbim despre semnatura olfactiva? In primul rand, avem in vedere o aroma distinctiva; ne gandim la alegerea unui parfum care devine element caracteristic al personalitatii tale, cel putin intr-o anumita perioada din viata. Este ceea ce te individualizeaza si te ajuta sa te faci remarcabil in memoria celor din jur, in orice context. Daca iti doresti sa ai o semnatura olfactiva, acum apare intrebarea: cum poti sa identifici aroma care te reprezinta cel mai bine? Aceasta este, fara doar si poate, o decizie personala si subiectiva, care poate fi influentata de o serie de factori, cum ar fi ce iti doresti sa spuna parfumul despre tine, familia olfactiva din care face parte, brandul, designul sticlei, pretul sau chiar popularitatea diferitelor arome.

In aceasta cautare, unul dintre primii pasi este sa te confrunti cu diversitatea de optiuni disponibile pe piata parfumurilor. Cu toate ca aceasta varietate poate fi coplesitoare, exista modalitati de a-ti simplifica procesul de selectie. Iata cateva aspecte de luat in considerare daca vrei sa-ti gasesti semnatura olfactiva:

Exploreaza mai multe tipuri de arome

Este util sa intelegi familiile olfactive si sa stii ce inseamna floral, proaspat, fructat, lemnos, condimentat etc. Multe parfumuri exploreaza mai multe categorii de arome, iar cunoasterea notelor de care te simti atras iti poate simplifica procesul de cautare a semnaturii tale olfactive. Aromele florale tind sa fie mai feminine si mai mature, notele orientale din parfumuri arabesti sunt puternice, senzuale si misterioase, in timp ce parfumurile considerate fresh sunt adesea citrice si mai usoare. Desigur, fiecare parfum contine o combinatie unica de note si acorduri, dar primul pas pentru stabilirea mirosului tau distinctiv este sa descoperi spre ce familie olfactiva gravitezi.

Lasa-ti emotiile sa te ghideze

Este important sa te simti confortabil si increzator in fiecare zi, asa ca alege un parfum care iti place si care se potriveste cu personalitatea ta. Stiai ca mirosul si emotiile sunt conectate? Din acest motiv, poti observa ce reactii trezesc in tine diferite arome. In plus, parfumul te poate teleporta in timp. Gandeste-te la tipul de sentimente sau emotii pe care vrei sa le exprimi, fie incredere, liniste, putere sau atractivitate, si alege arome care le evoca.

Antreneaza-ti mirosul

Fa cunostinta cu parfumul si incepe prin a mirosi capacul sticlei. Acesta este primul contact cu aromele sale si te ajuta sa simti mirosul autentic, ceea ce ramane dupa ce parfumul s-a asezat. Pulverizeaza parfumurile care iti plac pe benzi de testare si scrie pe ele denumirile ca sa fii sigur ca nu vei incurca aromele. Miroase-le din nou dupa o pauza si, cand ai restrans selectia, alege 2-3 parfumuri pe care vrei sa le testezi pe piele. Aplica unul pe incheietura mainii stangi, unul pe incheietura mainii drepte si unul in pliul cotului.

Testeaza parfumul pe pielea ta

Incearca parfumurile pe pielea ta si asteapta sa vezi cum evolueaza aroma in timp. Inainte de a achizitiona un parfum full size, foloseste o mostra sau o sticla mica si petrece o saptamana sau mai mult timp cu parfumul, inainte de a trage concluzii. Urmareste cat de departe se raspandeste aroma si cat timp persista aceasta. Testeaza si alege intre eau de parfum, eau de toilette sau alte variante pe care le gasesti in magazinele de specialitate. Aceste denumiri descriu concentratia, strans legata de siajul si longevitatea acestuia.

Fii consecvent

Dupa ce ai descoperit o aroma care iti place si care se potriveste cu personalitatea ta, incearca sa fii consecvent in utilizarea ei. Poti experimenta cu diferite parfumuri, dar alege una sau doua arome principale care simti ca te reprezinta. Acest lucru contribuie la crearea unei semnaturi olfactive consistente.

Desi pretul, brandul si aspectul sticlei pot fi factori relevanti, este esential sa pui accent pe conexiunea ta cu aromele respective si sa iti alegi parfumul care simti ca ti se potriveste.

FOTO: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului