Accesorii

#accesorii #parfum #stl feminin #mentinere parfum

Ce sa faci ca parfumul sa reziste intreaga zi

Te dai cu parfum dimineata si te astepti sa mirosi la fel de frumos intreaga zi? Ei, bine, nici macar parfumurile care promit o mireasma cat e ziua de lunga nu pot face fata daca nu le "ajuti" putin cu cateva trucuri. Iata ce trebuie sa faci ca sa te bucuri cat mai mult timp de aroma parfumului pulverizat pe piele:

Exfolierea si hidratarea

Un parfum se evapora mai repede daca pielea este uscata. De aceea, este indicat sa elimini celulele moarte de pe piele. Solutia cea mai buna in acest sens este exfolierea. Insa nu lasa pielea asa, ci hidrateaz-o bine cu o lotiune de corp. Pentru ca aceasta sa nu modifice notele specifice parfumului pe care il folosesti, aplica o lotiune inodora sau una din aceeasi gama cu cea a parfumului. Ultima varianta este si mai buna pentru ca va intensifica mireasma parfumului tau.

Unde aplici parfumul

Pentru ca un parfum sa miroasa multa vreme trebuie sa il aplici in zonele intens hidratate. Degeaba torni o jumatate de sticla de parfum pe tine daca ocolesti exact punctele cheie. Aplica parfumul la baza gatului, la incheieturi si in spatele genunchilor. Pe aici sangele circula mai puternic, zonele sunt mai incalzite, iar notele parfumului sunt activate si devin mai persistente.

Alege produse din aceeasi gama cu parfumul cum ar fi lotiunile de corp despre care vorbeam, dar si gel de dus sau spray-uri pentru par. Ele vor intensifica la randul lor aroma si te vor invalui in mireasma din cap pana in picioare. In cazul in care nu ai gasit un fixativ din aceeasi gama, pulverizeaza parfum pe par si vei lasa cu siguranta un miros placut in urma ta. Insa, atentie mare atunci cand aplici parfum pe par, intrucat alcoolul continut iti poate usca podoaba capilara. Cel mai bine este sa pulverizezi parfumul in aer si sa te invalui in mireasma lui.

Ce cantitate de parfum e suficienta

Probabil ca ti se pare normal sa te scalzi in parfum pentru a fi atragatoare, insa trebuie sa stii ca daca nu mai percepi tu mirosul este pentru ca te-ai obisnuit cu el. Cauta totusi sa nu te parfumezi mult prea intens pentru ca ceea ce tie iti place ar putea sa nu fie neaparat si pe gustul celorlalti.

Trebuie sa stii ca mirosul parfumului preferat iti poate induce o stare de bine, astfel ca este indicat sa porti mereu cu tine o mostra sau o sticluta mica din care sa pulverizezi din cand in cand la incheieturile mainii pentru a avea un motiv in plus sa zambesti.

Sursa foto: femalefatal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare