Vedete din Romania

#erika isac #Marian Godina #macarena #melodie #reactie

Reactia lui Marian Godina la „Macarena”, melodia controversata a Erikai Isac: „Cu cine dracului va intalniti voi?”

Reactia ferma a lui Marian Godina la melodia „Macarena” a fost aspru criticata de internauti, dar apreciata de altii.

Dupa ce a ascultat piesa care a devenit virala datorita mesajului sau puternic despre experientele dificile ale femeilor, Godina si-a exprimat opinia pe Facebook. In timp ce unii apreciaza franchetea artistei Erika Isac in abordarea subiectului, altii au fost deranjati de modul in care a fost transmis mesajul. Opiniile lui Godina au provocat un val de reactii contradictorii printre internauti.

„A ajuns si la mine, mai greu ce-i drept, melodia Erikai Isac, Macarena. Zic mai greu pentru ca nu prea am avut timp se stat pe net perioada asta, nu din alt motiv.

Si cum parerea mea misogina e atat de asteptata de catre diferite doamne care m-au si etichetat deja prin postarile lor, o sa mi-o las si eu aici, facand mentiunea, ca de fiecare data cand emit pareri, ci nu fac afirmatii, ca e probabil sa am o parere gresita.

In primul rand, e cert ca piesa si-a atins tinta si ca e un mare succes, tinand cont ca nu prea mai e nimeni care sa nu stie de ea, pentru ca e o piesa despre care se vorbeste. Implicit postarea asta ii va creste popularitatea. De altfel, cred ca cel mai mare esec al unui artist e sa scoata o piesa despre care sa nu zica nimeni nimic, nici de rau, nici de bine.

In al doilea rand, piesa asta are ceva ce te face sa nu te multumesti cu o singura vizionare.

Sunt aproape sigur ca cei mai multi au ascultat-o si au privit-o de cel putin doua ori. Ritmul e fain, refrenul la fel, mi-a placut si mie.

Dar versurile sunt cele care au intrigat si au facut atata lume sa isi dea cu parerea, implicit pe mine.

Mie versurile mi se par puerile si mi se mai pare ca se adreseaza unei categorii de femei vulnerabile, iar din cate am observat, din pacate sunt foarte multe in postura asta. Zic asta dupa ce am vazut atat de multe distribuiri si comentarii de apreciere la adresa piesei, unele venite de la femei in toata firea.

Asta ma face sa realizez ca pentru unele femei, piesa asta chiar reprezinta un mesaj puternic, in care ele se regasesc.

Cu toate astea, o alta piesa, dintre ale aceleiasi artiste, are niste versuri care spun asa: "A facut mama o tupeista, cui nu-i place sa ma pupe la ...". Desigur ca se refera la vagin, nu la pista sau alt cuvant care rimeaza cu tupeista.

Atunci, cand tu, ca femeie matura, balesti la o melodie ca asta si o validezi in spatiul public, ca vai Doamne, ce mesaj puternic, oare de ce ne-am mai mira daca am auzi o fata de 15 ani strigand in statia de autobuz, cat o tine gura, catre un coleg, un baiat, sa o pupe in pi.s*a?

Pai e fata tupeista, are mesaje puternice, nu?

In plus, ea a vazut ca lucrurile astea sunt apreciate chiar de femei in toata firea si sunt considerate ca facand parte dintr-o atitudine ferma si puternica.

Legat de mesajul piesei Macarena, sunt de acord ca exista multi Mireli din Turnu Magurele prin toate orasele tarii, din pacate pentru Magurele era cam singurul care rima cu "probleme", dar ma intreb cu ce-i schimba lui Mirel conceptia despre viata ascultarea acestei melodii? Banuiesc ca cu absolut nimic.

In niste versuri ale melodiei, am auzit asta: "fata, iti las locatie live in caz de ceva".

Se face referire, desigur, la situatia in care o fata/femeie se intalneste cu un barbat si simte nevoia, din teama, sa trimita unei prietene locatia live, ca cineva sa stie de ea.

Aici am vazut ca, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar ca sunt patite”, a fost reactia lui Marian Godina.

„Acum stau si ma intreb si eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului va intalniti voi si mai ales unde, astfel incat sa fiti nevoite sa trimiteti locatia live?

Eu sunt un om mai de moda veche si ma gandesc ca e firesc ca primele intalniri intre un barbat si o femeie sa aiba loc in niste locuri publice (restaurant, cafenea, cofetarie) fara ca macar sa fie nevoie sa urci in masina cuiva necunoscut. Ar trebui sa urmeze o perioada de cunoastere, sa stii cu ce se ocupa omul ala exact, eventual sa verifici, sunt multe parghii acum, invlusiv Facebook, dar mai ales sa incepi sa-l cunosti personal cat mai bine, sa vezi ce hram poarta, ce familie are, de ce e singur etc. E o cale lunga pana sa pleci cu el la o cabana, la mare sau in orice alt loc nepublic. Asta daca te respecti ca femeie.

Daca te intalnesi cu barbati de pe Tinder sau cu unii cunoscuti pe Facebook dupa un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepti sa vina sa te ia cu masina din fata blocului ca sa mergeti pe cine stie unde, atunci da, ar fi necesar sa trimiti cuiva numarul masinii si locatia live, iar starea de teama de neprevazut ar fi normala. Dar ar fi anormal sa faci asta si ar trebui sa te intrebi de ce o faci. Cand simti nevoia sa trimiti cuiva locatia live inseamna ca nu ar trebui sa te duci cu acel barbat nicaieri.

In concluzie, versurile o fi ele bune, dar nu pentru toata lumea, nu pentru toate femeile si nici pentru toti barbatii. Mai degraba sunt niste versuri impotriva bombardierilor si pentru femeile care, din pacate, au avut parte de ei.

Iar ca sa inchei si eu cu atitudine si ca sa fiu sigur ca voi putea tine piept cu valul de hate, o sa iau exemplul artistei si o sa zic asa: "a facut mama un baiat tare in gura, cui nu-i place sa ma pupe in... ", a mai scris acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare