Vedete din Romania

# deszvaluiri #simona halep #pastile

Ce pastile lua zilnic Simona Halep! Un medic a dezvaluit adevarul: „Fratele ei mi-a spus”

De aproximativ o saptamana, Simona Halep trece prin cea mai neagra perioada a carierei: este suspendata provizoriu de catre Agentia Mondiala Antidoping (WADA), dupa ce a fost testata pozitiv la un control care a avut loc in urma cu aproximativ doua luni, la US Open.

 

In urma controlului, in sangele Simonei Halep a fost gasita o cantitate foarte mica de Roxadustat, care este trecut de catre WADA in categoria hormonilor, a factorilor de crestere si a substantelor asociate.

Chiar daca sportive din Romania a afirmat ca nu stie cum a ajuns in corpul ei aceasta substata, Agentia Mondiala Antidoping a suspendat-o provizoriu si urmeaza sa anunte ce decizie se va lua in privinta Simonei Halep.

Aparata de aproape toate persoanele care au interactionat vreodata cu ea, Simona Halep ar fi luat in ultimele luni doar doua pastille, dupa cum spune medicul Dana Safta, femeie apropiata de sportive.

„Fratele Simonei mi-a spus ca, in decurs de 6 ani, Simona a facut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai facut un test in Romania, care a iesit negativ. Pe 7 octombrie i s-a facut alt test, tot negativ. Am acceptul Simonei Halep sa va dezvalui ca ea lua zilnic Euthyrox 50mcg si o pastila anticonceptionala. Interventia la nas a decurs minunat, daca ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboza. Am intrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apa in vestiar. A zis ca intotdeauna le inchide si le pune in sacul ei. Acesta nu e introdus in vreo cuseta, dar nici nu ar putea sa faca cineva asa ceva... sa-i puna ceva in sticla. Pe Simona o cunosc de ceva ani, legatura noastra a fost medic-pacient in urma cu 8-9 ani si de aici s-a construit o prietenie, o relatie de suflet si o consiliere medicala pe care bineinteles ca am facut-o pentru ca ea a avut incredere in mine, iar eu am fost corecta in ceea ce trebuia sa fac pentru ea din punct de vedere medical si ulterior, bineinteles, ajutand-o sa-si depaseasca starea emotionala cu incredere si tot ce am putut sa-i dau ca sprijin moral. Cu siguranta eu nu pot sa accept nicio clipa ideea ca Simona, cu buna stiinta, a inghitit Roxadustat. Nu este posibil. Cunoscand-o atat de bine si stiind in primul rand cum are grija de corpul ei si de fiecare data dorinta si cand avea o prescriptie intr-o banala viroza, judecam prescriptia ei in functie de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea. Neglijenta din partea ei si a echipei este exclus, pentru ca echipa are tot interesul sa o ajute, nu s-o impiedice, nu sa o distruga. Deci, aceasta ipoteza eu n-am sa pot sa o accept niciodata. Am cunoscut aceasta echipa”, a spus Dana Safta la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului