Vedete din Romania

Andreea Marin Banica la New York

Andreea Marin Banica a fost invitata la ONU la New York, in saptamana care tocmai s-a incheiat. Miercuri, 19 martie, Misiunea permanenta a Romaniei la ONU a adus in atentia invitatilor prezenti la conferinta din sediul Natiunilor Unite din New York problema acuta a copiilor cu dizabilitati, stigmatizati si discriminati, carora li se refuza adesea accesul in sistemul de educatie alaturi de copiii sanatosi sau accesul la servicii medicale de calitate.

In Romania traiesc astazi aproximativ 68.000 de copii cu dizabilitati, iar in lume peste 200.000.000, o cifra ce nu mai poate fi neglijata. Au fost invitati reprezentanti ai misiunilor diplomatice din intreaga lume la ONU, ai UNICEF, specialisti in domeniu, conferinta avand loc in contextul in care a inceput numaratoarea inversa pentru intrarea in vigoare a conventiei ONU pentru persoanele cu dizabilitati, ce urmeaza a fi ratificata de catre 20 de state memebre ONU.

„Am fost onorata sa iau cuvantul alaturi de profesor Iulia Motoc, membru in Comitetul Drepturilor Omului al Natiunilor Unite si doctor Dana Jianu, a carei inventie, dedicata copiilor cu dizabilitati, a fost premiata cu medalia de aur la saloanele internationale de inventii de la Bruxelles si Geneva. Este vorba de o papusa realizata dintr-un material special ale carei trasaturi pot fi atasate in mod creativ, cele faciale pot fi schimbate astfel incat copilul care se joaca in acest mod deprinde cunostinte de anatomie primare, dar mai ales, isi dezvolta imaginatia, exprimand totodata trairile pe care un copil cu dizabilitati nu le poate exterioriza. Inventia a avut insa succes si pentru adultii prezenti la conferinta, care nu au ezitat sa intre in joc la finalul evenimentului”, a declarat Andreea Marin Banica dupa conferinta.

Cu aceeasi ocazie s-a mai intamplat un eveniment unic pentru tara noastra, respectiv difuzarea pentru prima oara a unui program de televiziune in sediul ONU de la New York. “Premiera in televiziune a Galei UNICEF de anul trecut, in care romanii s-au implicat direct prin donatii prin intermediul TVR 1, alaturi de sute de personalitati din toate domeniile, inclusiv presedintele tarii, a fost un centru de atentie la ONU pentru suma impresionanta ce a fost adunata in doar cateva ore, aproximativ 700.000 Euro care au fost implementati in proiecte ce au sprijinit peste 15.000 de copii cu dizabilitati. Nu va ascund ca am avut un motiv de mandrie profesionala vazand imagini din Gala UNICEF care rulau in sediul Natiunilor Unite din New York”, a adaugat Ambasadorul UNICEF al Bunavointei pentru Romania.

 

In plus, in aceasta calitate, cea de Ambasador UNICEF pentru Romania, Andreea Marin Banica a avut intalniri cu profesionisti aflati la varful organizatiei mondiale, inclusiv cu directorul executiv al UNICEF, ale caror efecte se vor vedea in curand pe micile ecrane la Gala UNICEF de anul acesta. “Mentionez ca am avut atat sprijinul UNICEF Romania , cat si cel al Ambasadorului Mihnea Motoc, reprezentant permanent al Romaniei la ONU", a incheiat vedeta.In aceasta saptamana plina Andreea n-a putut raspunde cititorilor care i-au scris pe blog, dar odata ajunsa la Bucuresti, revine cu noutati, cu informatii si fotografii pe blogul //andreeamarinbanica.acasa.ro .

 

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului