Vacante

#viena #targuri de craciun #cadou # cadouri de craciun # destininatii iarna

Viena, destinatia perfecta pentru cadourile de Craciun

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si, odata cu ele, incepe si goana dupa cadouri . De obicei, avem tendinta de a lasa totul pe ultima suta de metri si de a face cumparaturile specifice acestei perioade a anului cu cateva zile inainte.

Pentru a evita magazinele aglomerate si preturile piperate, specialistii in turism recomanda un tur al targurilor de cadouri, organizate inca de la jumatatea lunii noiembrie. Cea mai buna destinatie pentru shoppingul de Craciun este capitala Austriei, Viena.

'Christkindlmarkts' sau targurile de Craciun sunt foarte populare in Austria inca de acum cateva secole, iar turistii aleg sa ia la rand toate buticurile din Viena in cautarea unui cadou inedit.

Oferta este foarte variata - de la bijuterii, pana la haine, jucarii, dulciuri, bauturi fine, decoratiuni si obiecte de arta.

Siteul Vienna4U a facut o trecere in revista a celor mai cautate targuri de cadouri pentru craciunul care se apropie:
 

Targul de cadouri din Rathaus
 

Esplanada primariei vieneze - Rathaus - se transforma in fiecare iarna in taramul cadourilor. Wiener Christkindlmarkt este cel mai cunoscut cadouri din Viena. Pe langa tarabele si buticurile amplasate pe trotuarele bulevardului, turistii au parte si de distractie. Concertele in aer liber, brazii cu mii de luminite colorate si pistele de schi sunt principalele atractii. Targul este deschis in perioada 12 noiembrie - 24 decembrie.
 

Targul de Craciun Spittelberg
 

Spittelberg este o zona pietonala ideala pentru targul anual de Craciun. Vanzatorii isi intamplina clientii cu sute de obiecte hand made, dar si cu produse traditionale: vin fiert ('gluhwein') si carnaciori ('wursts').
 

Targul de cadouri de la Palatul Schonbrunn
 

Targul de cadouri de la Palatul Schonbrunn isi imbie vizitatorii cu produse bio si decoratiuni de Craciun confectionate din materiale naturale. Austriecii asteapta acest targ tot anul, pentru ca aici pot degusta cele mai bune mancaruri specifice sarbatorilor de iarna, intr-un ambient cultural. Targul este deschis intre 19 noiembrie - 26 decembrie.
 

Targul de cadouri de la Castelul Belvedere
 

Zona din preajma Castelului Belvedere se transforma intr-un loc feeric inainte sa sarbatorile de iarna. Oricat de pretentiosi ar fi turistii, este imposibil sa plece cu mana goala de aici. Delicatele insirate de vanzarori pe tarabe, mirosul de vata de zahar si parfumul vinului fiert atrag mii de turisti in fiecare an la Belvedere.



Sursa foto : ethnikum.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea