Vacante

#valcea #romania #pensiuni

Valcea, alternativa pentru vacantele pe Valea Prahovei

Vacantele petrecute in Romania in aceasta perioada se aliniaza la contextul financiar actual. Ofertele cele mai avantajoase ca pret castiga in fata celor de lux. Unele dintre pachetele atractive pentru sarbatorile din primavara si weekenduri sunt reprezentate de zonele mai ieftine decat cele din Valea Prahovei. O astfel de zona este Valcea.

Unitatile de cazare din statiunile montane au inregistrat o crestere a cererii din ianuarie 2008 (18.1%), in comparatie cu ianuarie 2009 (18.8%), conform unui comunicat INSSE (Institutul National de Statistica). Pe langa hoteluri, pensiunile si vilele modernizate devin tot mai competitive. Numarul pensiunilor turistice a crescut la nivel national cu 40%-50% in Valcea, potrivit Cotidianul.

Propuneri pentru timpul liber in Valcea

Aflat in partea de sud a Romaniei, judetul Valcea este atractiv pentru turisti multumita reliefului diversificat si a numeroaselor posibilitati de petrecere a timpului liber. Iata cateva dintre locurile care merita o vizita: Calimanesti, Baile Govora si Olanesti, Horezu, Brezoi, Voineasa, Dragasani, Ramnicu Valcea.

Podgoria de la Dragasani reprezinta unul dintre centrele viticole de top in Romania. Printre soiurile cele mai cunoscute sunt Tamaioasa Romaneasca, Pinot Gris, Pinot Noir, Risesling Italian. Poti vizita si Muzeul Podgoriei Dragasani din localitate, gazduit intr-o cladire de secol XIX.

In Valcea arta mestesugareasca s-a conservat bine, iar prezentarea ei la evenimentele si festivalurile locale i-a dus faima peste hotare. Daca iti place arta romaneasca autentica, mergi in iunie la “Cocosul de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/hurez" title="hurez">hurez " title="hurez">Hurez ”. Evenimentul este consderat cel mai mare targ de ceramica din tara si strange peste 100 de mesteri populari si artisti straini, care isi prezinta creatiile. Ai de ales dintr-o gama larga de produse: ulcioare, oale si linguri de bucatarie, covoare tesute la razboi, palarii de paie etc. “Cocosul de Hurez” se deschide in fiecare an, in prima saptamana din iunie si dureaza 3 zile.

In Valcea exista cateva manastiri si lacase de cult cu o vechime de sute de ani, care pastreaza creatii de arta bisericeasca de o valoare inestimabila. Poti vizita Manastirea Cozia , Hurezi, Govora, Bistrita, Arnota sau Manastirea dintr-un Lemn.

Daca iti faci vacanta in Valcea si vrei sa profiti de o zi cu vreme calda pentru o excursie de cateva ore, mergi sa vizitezi Schitul Ostrov. Lacasul de cult se afla pe o insula a lacului de acumulare a hidrocentralei Calimanesti. Insula este folosita ca parc de agrement, in special de catre turistii care vin in statiunea Calimanesti-Caciulata. Iubitorii de natura pot admira cele aproape 50 de specii de arbori, arbusti si trandafiri. Schitul merita vizitat deoarece detine icoane vechi, fresce valoroase si un altar din 1752. 

Una dintre cele mai importante atractii ale zonei, este fara indoiala ctitoria lui Mircea cel Batran, Manastirea Cozia, construita in secolul al XIV-lea. Unele manastiri ofera cazare contracost. Cei care aleg un pelerinaj la Manastirea dintr-un Lemn trebuie sa faca rezervare pentru o camera dubla. Manastirea detine una dintre cele mai rare icoane din lume, iar icoana, alaturi de istoria cladirii manastirii si legendele locului au facut cunoscuta manastirea in toata lumea.

Pentru mai multe detalii despre manastiri si statiuni balneo din zona, citeste articolul Cu masina pe Valea Oltului.

Turistii care doresc sa se familiarizeze cu arta populara valceana au ocazia sa vada diverse exponate la Muzeul Satului Valcean: icoane, mobilier traditional, vase, produse textile etc. Muzeul se afla in Comuna Bujoreni, iar biletul de intrare este 3 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii.

Daca mergi cu cei mici in mai, ii poti duce la “Satul Bunicilor”, un eveniment organizat anual aici.  “Programul Satul Bunicilor are loc in fiecare an, in luna mai. Este dedicat copiilor prescolari si elevilor pana in clasa a IV-a. Programul implica 3 vizite la muzeu si o a patra vizita, cu serbare si expozitie. In cadrul expozitiei sunt prezentari lucrari ale copiilor de lucru manual . Anul acesta, Programul Satul Bunicilor se va afla la a VI-a editie”, ne-a spus Ionut Dumitrescu, reprezentant al Muzeului Satului Valcean.

Ce ofera pensiunile din Valcea

Pensiunile care au investit in calitatea serviciilor oferite dispun de facilitati care le deosebesc de un hotel. In primul rand, bucatariile sunt adesea modernizate, spatioase si la dispozitia turistilor care doresc sa-si pregateasca singuri masa. In caz contrar, gazda ofera un meniu cu produse din gospodaria proprie, in care include preparate locale, traditionale sau specifice perioadei din an. Musafirii pot sa se relaxeze intr-un living comun, cu semineu si TV cablu.

Curtea reprezinta alt spatiu important, deoarece aici majoritatea pensiunilor investesc intr-o gradina sau livada, iar pe langa functia ei pur practica, joaca si un rol recreativ, prin multimea florilor, un foisor de lemn, unde se poate lua masa, un umbrar, un barbeque sau chiar o piscina.

Un pachet de Paste in Daesti (judetul Valcea)costa 1220 lei, conform infopensiuni.ro, iar oferta asigura cazare cu pensiune completa pentru doua persoane, intr-o pensiune de 3 margarete, cina de Inviere si masa traditionala de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea